Bilder!

 BBQ dessert

 The Manhattan Skyline

 Emma från Sverige!

Otrogen?

Idag är det onsdag och vi har hunnit med mycket! Vi har i förtid (nästan som att förtidsrösta... eller egentligen inte men jaja..) firat 4th of July då en högtid här i USA håller till. Det är då deras Independence Day håller till och det firas med BBQ, fyrverkerier och kära vänner eller familj. Så idag på lunchen satt vi ute i värmen och åt god mat! Efter klasserna var slut åkte vi till ett STORT shoppingcenter i närheten och tog oss en titt. Jag hittade en SUPERGOOOD body lotion på Victoria's Secret och en ring på Forever 21. Jag vet att man absolut inte borde vara otrogen. Men ibland händer det bara och just nu är jag otrogen mot Sveriges shopping och kommer antagligen aldrig med vara nöjd med den igen. Här är allt mycket billigare och snyggare och bättre och coolare och roligare och "helt enkelt underbart" som Askungen skulle sagt!


NYC

Idag har vi då alltså varit inne i NYC och haft en buss tour som visat oss runt runt överallt! Vi avslutade på Times Square och det var riktigt häftigt!! Här kommer lite bilder på trötta mig i den stora staden!

 The Statue of Liberty.





Förlåt men jag längtar inte hem. kommer säkert att göra det snart, men inte än. Jag lever ju livet. Vad kan man mer vilja?! Det ska bli superkul att träffa familjen på torsdag men jag är lite nervös :)

Nu ska jag slänga mig i sängen och somna på direkten!

Puss och kram
-Mimmi


Idag är en ny dag

Idag är en ny dag. inte en ny dag så att man kan börja om på nytt, fast det går väl det med om man vill, men det är en ny dag full med äventyr och skojigheter! Nu ska jag och mina roommates alldeles strax gå och äta frukost här på Hilton hotellet och sedan börjar vi i skolan. Fast nej, det gör vi inte. Inte i skolan. Men vi lär oss saker. Och jag harr nyss lärt mig hur man får varmvatten på hotelrummet och det var nog det första jag lärt mig idag. Att prata engelska går faktiskt oförväntat bra och de två tjejerna som jag bor med här är supersnälla!

Efter dagens lektioner ska vi åka till NYC (the city of New York, för er som inte fattade det). Det ska bli superkul!! Jag är helt exalterad, vill bara att dagen ska börja!

Nu blir det frulle, hej svejs!

-Mimmi

NEW JERSEY

jaha, nyss var man i sverige och nu sitter man här, på ett hotellrum i NEw Jersey med en tjej från Tyskland! :) Hon är jättetrevlig och nu ska vi sova för vi är tröööööööttaaaa!!

Imorgon ska vi upp tidigt och göra massssa skoj!!!!

Bye bye

-Mimmi

Då var det söndag

Och nu var dagen före avresedatumet här. Packningen är faktiskt klar! Tro det eller ej!! Nu ska jag bara göra klart Au Pair-arbetet och sedan kan jag bara ta det lugnt och träffa mina kära vänner. Lina och Catrin har redan varit här och umgåtts lite med mig. Det var mysigt! Jag kommer att sakna er tjejer! <3

Ja, imorgon går alltså planet kl 11.55 och inte en minut senare eller tidigare. Fast det vet man ju egentligen aldrig för ena stunden är planet i tid och andra stunden är det försenat. Men det spelar ju kanske ingen roll heller. Bara jag kommer iväg och landar säkert. Det är det viktigaste! Jag mellanlandar i Munchen i Tyskland och sedan går flyget direkt till NY. Där kommer jag mötas av en STS-klädd (antagligen i en knallgul t-shirt och med en skylt i handen, men jag bara gissar) person som ska köra mig till hotellet i New Jersey. Där kommer jag att bo från måndag till torsdag och ha en introduktionskurs med massvis andra Au Pairer. På torsdag kommer jag sedan att flytta hem till min blivande familj!
Detta kommer att bli SUUUPERBRA! Jag vet det!
Och en annan grej.. Till er som jag inte hunnit träffa eller hinner träffa innan jag åker: Ha det bäst och ta hand om er! Ni vet att vi ses igen! Bara för att jag åker till USA betyder det inte att jag inte kommer tillbaka, så lätt slipper ni inte undan mig! Vi ses snart! puss
-Mimmi

Glad midsommar

Midsommar är det idag! Jag ska alldeles strax och plocka blommor till en midsommarkrans och sedan ska jag, mamma och pappa åka till min faster som har midsommar-kalas i Trollhättan! Efter förhoppningsvis god mat, trevligt umgänge och en och annan lek drar jag vidare till nästa kalas. Denna gången på Orust i Hannas stuga med trevliga trejer!

Nu väntar blommorna på att bli plockade!

Glad midsommar!!

-Mimmi

LYCKA


"Idag är början av imorgon"

Yepp, i 4 dagar till är jag i Sverige! Och nu har jag precis kommit tillbaka från en OTROLIGT jobbig springrunda på lilla... nej, jag vågar inte ens skriva hur kort rundan var. Det kan ni få fundera på om ni har informationen om att jag inte tränat sedan klassens sista Dansföreställning vilket var i april och därpå börjat äta godis. Det här går utför märker jag.... OCH som att kanske strö lite salt i såret så flyttar jag ju också till USA där snabbmat föddes och ingen vet vad skringskor är för något. Eller okej, så illa kanske det inte är. Som jag läste på Fiberhavregrynspaketet alldeles nyss "Idag är början av imorgon". Bra sagt, vem som än sa det!

Nu ska jag äta upp min fibriga gröt och leva dagen fullt ut!

-Mimmi

Rösta på mig!!

Mina designade klänning på NELLY.COM

En måndag

Idag är det måndag. Nästa gång det är måndag står jag antagligen och är lite smått panikslagen av att flyget bara går om några timmar.

Jag undrar hur livet här i Sverige ser ut om ett helt år från och med nu. Kommer mina vänner fortfarande hänga på Höga c onsdags-, fredags- och lördagskvällar eller har de hittat helt nya platser?! Antagligen har dom det. Dom har säkert då upplevt lika mycket som jag kommer att uppleva. Jag ser redan nu fram emot att få träffa alla igen.
Jag såg precis på filmen Garden State och den var himla märkligt bra faktiskt! Rätt oförstådd film fast ändå med det där lilla extra som gjorde det till en helt värd film! Det är lite konstigt det där, att det finns så otroligt många människor som jobbar med att hitta på historier och filma det. Tänk vilken fantasi dom måste ha. De måste ju nästan vara som en fem-åring i hjärnan, då man kan förvandla till exempel en stol till ett stort skepp! Det var en scen i filmen där tre person stod på en gul stor traktor och skrek (ja, jag sa ju att den var märklig). Kanske kan det ha varit en underbar känsla, att bara få skriva ut över ingenting, men det är lite underligt att någon faktiskt lagt ner hela sin själ på att göra en film och sätta in den scenen i den.

Yeah yeah, nog om det. Jag har fortfarande inte tagit bort mina tusen saker som står utanför mitt rum och som fyller upp vardagsrummet nere. Men jag ska göra det snart. Snart!

-Mimmi

lördag

Nu har jag kommit under 10-tal strecket. Bara 9 dagar kvar och hela jag darrar. Vill helst inte sitta still.

Idag har det varit FÄRGFEST i kära Högsäter. Kända ansikten överallt och en häst åt höger, lotter åt vänster och en scen rakt fram med en rappare, några diktläsare och barnteater. Det var undefär det jag hann med. Och att äta. Äta GODA chokladbollar, en hamburgar-tallrik och glass i stora lass! Ja, mat fanns det gott om och om man går med pappa är det HELT OKEJ att äta hela tiden! Sen fick jag åka hem för nu om bara några minuter ska jag prata lite med min familj på Long Island. Sen ska jag ta mig ner till Uddevalla på ett eller annat sätt och gå på Moving-out-party hos mina grannar! Det ska bli mycket TREVLIGT!

Hejochhå, hejdå!

-Mimmi

Nedräkning

Nedräkningen fortsätter och denna dag är det bara 11 dagar kvar! Efter att varit i kyrkan på min lillasysters skolavslutning och därefter sovit, ätit och ätit hamnade jag här med Hanna i telefon. Hon pratar med en norsk som hon inte fattar och jag gör allt jag inte borde göra. Egentligen borde jag städa upp på den bombnedslagna övervåningen efter flytten men jag vill inte det nu. Jag gör det SEN!

Baaaj baaj

-Mimmi

12 dagar kvar

Packning hit och packning dit.

Igår började jag att flytta ur min lägenhet på Klippgatan 1 i Uddevalla. Jag kommer att sakna den. Faktiskt. Även om jag knappt hade några tavlor på väggarna. Även om det bodde både spöken och dammråttor under sängen. Ja, jag kommer faktiskt att sakna den. Jag kommer att sakna alla mysiga hemmakvällar med mina vänner, alla förfester då jag mestadels av tiden stått i garderoben (som nu är tömd) och på badrummet framför spegeln.

OCH jag kommer att sakna att ha en plats som bara är MIN. Där JAG får göra precis VAD JAG VILL!

Men ikväll blir det ytterliggare en förfest hos mig, kanske den sista?! Rebecca & Fiona kommer att uppträda på Trägårn ikväll och jag ska stå längst fram! Eller kanske inte.. haha

Nu borde jag gå och ta hand om den otroliga röran på hela övervåningen där mitt liv ligger utspritt på golvet. Men jag ska strax samla ihop det och lägga det i olika lådor och fylla min stora, lila resväska så gott jag kan!

Hejsvejs
-Mimmi

Hoppsan hejsan Sverige!

Ja, än så länge är jag i Sverige! I ungefär 2 veckor till kommer jag att befinna mig på Sveriges vackra (?) västkust. Sedan bär det av. To the BIG APPLE!!! Eller? Jag tror man kallar New York så i alla fall... Ja, nu har jag fått det bekräftat. Man, vilka nu "man" är, kallar New York City för The Big Apple! Undra varför... JAg ska nog ta reda på det. Någon dag.

För de som inte har förstått det åker/flyttar/reser (kalla det vad du vill) till USA den 27 juni 2011. Jepp, idag är det bara 13 dagar kvar.

Jag kommer att jobba som Au Pair hos en familj som bor på Long Island i New York. Familjen består av Kurt och hans dotter Hannah som fyller 7 i oktober. Så då fick ni lite info där. Jag ska försöka att skriva så mycket som möjligt så ofta som möjligt under min tid där. Och tanken är att jag ska stanna i 12 månader hos familjen och sedan har jag möjlighet att antingen förlänga med 6, 9 eller 12 månader eller åka ut och resa i USA en månad. Jag får se vart mina vägar tar mig och jag ser verkligen fram emot alla äventyr jag kommer att få uppleva!

-Mimmi

RSS 2.0