Måndag

Busy day! Startade morgonen med att åka till gymmet och sedan har jag åkt hit och dit och ingenstans! Efter 4 timmars farande kom jag äntligen hem och slängde mig i duschen och nu har jag en timme att göra vad jag vill innan jag ska hämta Hannah fråm skolbussen. Fast jag måste nog koka lite pasta till henne också så att hon snabbt kan äta när hon kommer hem och sedan blir det karate! (=mode- och skvalleruppdatering ur magazins för mig) Det är 45 härliga minuter då jag älskar mitt jobb och samtidigt kan skriva meil, lära tidningar, böcker eller kolla på tv i "väntrummet".

Igår var det ett "julgransljuständning"-event på Prime. Ännu en chans att få göra sig snygg och ta på sig klackar! Förutom eventen tillbringar jag mycket av min tid i träningskläder och mjukisbyxor. Varför göra sig snygg när man ska åka till mataffären och träffa människor man aldrig ska träffa igen?! Jag har helt enkelt blivit lat, och gett upp hoppet om att träffa en snygg kille i mataffären.


Nu ska jag beställa lite fler julklappar på internet! :) hihihi

-Mimmi

Snart är julen här.

Imorgon firas första advent i Sverige och här hos mig fylls min garderob med julklappar. Detta verkar bli ett bra år för julklappshandling. Saker kommer i paket på posten och shoppingkassarna blir många när jag går omkring på köpcentrumen. Åhh vad det är kul att julhandla. Vissa saker har jag köpt bara för att dom är fina. Kanske att någon får dom i julklapp eller vid något annat event senare.

I torsdags vad det Thanksgiving och då åt vi thanksgiving-middag hos Kurt's bror Michael. Kalkon och massa annat gott!! Vädret var strålande och att sitta och käka middag och kunna se solnedgången över vattnet var underbart! Efter middagen åkte Kurt, Hannah och jag till en av Kurt's vänner och stannade där resten av kvällen.

Nu är jag trött, som alltid när jag skriver blogginlägg, vilket även är alldeles för sällan, men jag ska iallafall sova nu. Natti natti!!

21 nov 2011

Borde gå och lägga mig men har hittat massa roliga sidor på internet med julklappar. Kundvagnen fylls!! Imorgon ska jag åka till gymmet efter att jag lämnat Hannah på skolbussen. Har inte gått på Tisdagsmorgonens pass på flera veckor och har saknat det till tusen!

Idag har det varit en bra dag. Hannah kom hem efter skolan som slutade redan kl 11.45 am och då åkte vi och Carisa och hennes söner till Friendlys' och åt lunch. Sedan passade jag barnen i typ en och en halv timme när Carisa skulle på parent- teacher conference. Barn och lek och ris och godis. Hej och hå. På eftermiddagen körde jag Hannah och Alanna till ett girl scouts-event och hämtade upp dom när eventet var slut. En helt normal dag men på något sätt har det varit bra! Jag har varit lycklig. Känt mig glad och pigg (trots att jag var så trött efter mat-shopping imorse att jag sov i ett par timmar innan jag hämtade hem Hannah). Men när jag satt i bilen och skulle hämta Hannah och Alanna kunde jag knappt sluta le och skratta. Lycka helt enkelt!! Radion hjälpte till med bra låtar som piggade upp mig men resten var bara helt enkelt en vanlig bra vardag.

Tack och adjö för idag. (Klapp-klapp)
Nu är det slut för idag (Klapp-klapp)
Tänk vad tiden gått fort tänk så mycket vi gjort, men nu är det slut för idag. (Klapp-klapp)

Nu måste jag återgå till julklapps shoppingen!! :)
-Mimmi


bilder bilder bilder

Jag och Linda på ett Diner :)Hannah på Halloween!
Linda och Hannah på Halloween.Hanna på Verace :)Jag på Halloween!!New York!Central ParkGiseles, Hannas och mina påsar efter outleten!!Hannah med sin cykel UTAN stödhjul!!

Bilder från helgen!






Två österiskor, fyra svenskar och en tysk :) Härlig kväll!!! :)


Finns ingen förklaring alls. Svenskar alltså.....


Grymmaste bordet och gruppen!! Vårt arbete om att skapa ett eget land blev en succé. Jag översatte presentationen till landets kroppsspråk och flaggan fick helt enkelt bli en :


CUPCAKE!!!! :)


Long Island University

Sitter nu i en datasal på Long Island university och tror nog att jag somnar snart! Har haft en superbra helg men längtar hem till min egna säng!! Inatt vaknade jag upp och med en rusande fart hoppade jag ner från min säng som var ca 170 cm från golvet. Jag hade panik. Trodde att jag hade glömt Hannah någonstans och visste inte var hon var. Linda, min vän och rumskompis under helgen, försökte lugna ner mig och jag gick ju tillslut tillbaka till mig säng och somnade. Usch vad det var läskigt! Måste nog ringa henne och se så att allt är bra!

Men helgen har iallafall varit trevlig och jag har träffat massa svenskar! Ibland är det så skönt att prata svenska! Jag hoppas att jag någongång kommer att träffa mina vänner som jag får här igen for dom är såååå trevliga!!!! :)

Hejsvejs, nu måste jag nog gå tillbaka till att vara fokuserad på klassen!
-Mimmi

Hej och förlåt..

.. för att jag inte skrivit på så länge. Men jag har helt enkelt haft fullt upp. Alldeles fullt upp. Min kära vän Hanna Cristensson kom förra tisdagen och vi har gjort något helta tiden, varje dag, hela veckan!

När jag kom till flygplatsen för att hämta henne var klockan ca sådär 3.23 pm. Hennes flyg skulle komma 3.27pm. Jag var pirrig och skakig i hela kroppen! Jag gick fram och tillbaka och satte mig ner, reste mig upp, gick, satte mig. osv osv... I mer än en timme fick jag vänta på att på se hennes snygga ansikte och jag trodde att hon blivit fast i tullen pågrund av osten som hon hade i resväskan till mig. Men det var bara en himla lång kö som tur var. Osten fick hon behålla och den står nu i mitt kylskåp. Även lösgodis hade hon nerpackat och glögg och glöggmuggar till min familj här. Tisdagskvällen blev lugn hemma. Dagen efter började vi morgonen med en cappuchino hos farmor och fortsatte sedan med frukost på Panera Bread. Vi shoppade lite på Bay Shore mall och åkte sedan ut till Captree, en fin ö, där jag visade henne runt lite. Sedan blev det lunch hemma och på kvällen åkte Hannah, Hanna och jag och såg på Dolphine Tale på bio.

På fredagen gjorde vi manikyr och åt lunch på The Beach Tree. På kvällen bjöd Kurt mig och Hanna på middag på Verace och där spenderades hela kvällen. Trerätters med ett glas vin till middagen och sedan gick vi ner till Kurt i baren och drack ett par glas till! Det var en jättetrevlig kväll!! Dagen efter åkte vi till NYC och spenderade nästan hela dagen där. Vi shoppade massa och gick omkring i Central Park. Åhhh vad fint det är där!! På kvällen kollade vi på Slumdog Millionär med Kurt hemma.

Söndag: slapp dag. Sov länge och åt frukost kl 1pm. Såg på american football och åkte en snabb sväng till Deer Park outlets. På kvällen åt vi middag på Tellers med familjen. Gisele, Hannah's första au pair kom på lördagen från Brasilien och stannar tills nästa vecka!

Måndagen blev shoppingdag!!! Gisele, Hanna och jag åkte till Riverhead's outlets och shoppade loss! Vi hade hela bagagen full med påsar!!! Det ver superskoj!!! Jag köpte bla två par converse, en klänning, Levis jeans och några tröjor och pyjamasar. Fick också med mig en påse från Victora's Secret med fina underkläder och nattlinnen!

Igår, tisdag, hade det redan gått en vecka sedan Hanna kom  hit och då var det dags för henne att åka hem igen. Det var tråkigt! Jessie, en chaufför (som även hämtade Hanna på flygplatsen), körde henne tillbaka till JFK. Sedan körde han tillbaka mig till huset och på kvällen åt vi sushi. Jag saknar henne redan. Det har varit en superkul vecka med Hanna och jag hoppas hon kommer igen någon gång!!! Hon tog med sig en liten del av hela Sverige så nu har jag energi att fortsätta mitt år här.

På fredag åker jag till ett universitet över helgen med Linda. Där ska vi plugga och lära oss om American Goverment, Politics and Issues. Det ska faktikst bli skoj. Det känns som att de resterande veckorna på 2011 kommer att gå snabbt! Nästa vecka är det Thanksgiving och sedan är det inte många veckor kvar till jul. Då måste alla julklappar köpas. Och den 26 december åker vi till The Virgin Islands som är några öar utanför Puerto Rico. Där ska vi snorkla och dyka, shoppa på duty-free affärer och sola och bada. Vi ska bo på HannahB båten! Jeg ser fram emot det som en galning!!!!

Nu måste jag plugga och skriva klart min uppsats!!

Ha det bra!

-Mimmi



Tisdag 8 nov 2011

On my way to the airport to pick up världens bästa Hanna!!!!! Jag är så exalterad så att jag skakar och svettas! Jag inte förstå att det är sant!!!!

Starbucks

Det var hela FYRA dagar sedan jag skrev senast. Shame on me! Sitter just nu på Starbucks med en Caffè Mocha och en Pumpkin Cream Cheese Muffin. Mmmm, yummi! Tänkte att jag nu kunde ägna min tid till att uppdatera mitt liv för er läsare. Nyss var det måndag och jag bestämmde mig för att bli nyttig denna vecka. Det höll jag tills i onsdags. Då kom ett paket på posten med godis och kakor från min kära Sofie. Tack sötnos!! I tisdags träffade jag min vän Mareike på en kaffe på Starbucks och vi pratade om livet. Om allt och om ingenting. Jag är så glad att jag har träffat de vänner som jag har träffat här. Dom förgyller mina dagar. Piggar upp mig på dåliga dagar och gör mig gladare på bra dagar. Skrattar med mig, gråter, äter, dricker. Dom finns alltid där. Det är jag glad för!! Ville bara säga det :)

Well well, i torsdags åkte Kurt, Hannah, Mike (Kurt's kompis) och jag till ett bröst cancer event på restaurangen Prime. Det var trevligt, även om jag mestadels satt själv vid bordet och knaprade is. Min dejt Hannah sprang runt och lekte och skjöt gummiarmband. Det är skönt att hon kan roa sig själv. Och hon har alltid någon att prata med. Jag diskuterade ett och annat med vår snygga servitör då han gick och tittade till mig då och då. Jag gillar event och sånt. Det är alltid kul att klä upp sig och bära klackar och klänning. Och se så där snygg ut som man inte gör när man går upp på morgonen och drar sig till gymmet. Och sedan hem igen till soffan. Nej, då ser man inte snygg ut. Men på evnet måste man se snygg ut. Det är bra, så att jag inte glömmer bort hur man klär upp sig eftersom jag inte går ut längre. Mitt liv som nykter au pair funkar bra om jag får tillfällen då och då att klä upp mig till. hahha

Igår kväll gjorde jag ingenting alls. Satt i soffan och kollade på en sjuk film med Kurt bara. Hannah var hos grannen och lekte. Sedan kom dom hem till oss och då åt vi glass. Och sen sov vi. Det var skööönt, har varit trött hela veckan och en förkylning sitter i kroppen. Sov länge imorse (lördag) och sedan hamnade jag här. På Starbucks. Ska snart träffa ett par brasilianska vänner och gå ut i solen. Det ska bli härligt. Jag behöver lite D-vitamin!

Okej, så idag är det lördag. Imorgon är det söndag; bagel frukost och amerikansk fotboll på tv. Sedan kommer måndagen och sen är det TISDAG!!! Då kommer världens bästa Hanna hit och hälsar på!! :D Jag får ont i magen när jag tänker på den!!! Jag är så exalterad!!!

Nu ska jag tvinga mig själv att göra läxor som jag fått av ett universitet som jag ansökt till. Om två veckor ska jag åka iväg och plugga en helg på Long Island University med Linda. Vi ska studera Amerikansk politik. Inte så kul. Och jag har fått en läxa som jag måste ta tag i NU. Okej, hejdå, ha en underbar helg!! :)

-Mimmi

godis är gott

Idag, eller rättare sagt inatt då jag drömt massa konstiga saker och vaknat upp, bestämde jag mig för att bli nyttig. Yes, ni läste rätt. Jag ska bli nyttig. Jag har kommit in i dåliga vanor med en kaka till kaffet och något gott till efterrätt. Något konstigt, också bra, finns i mig. Jag bestämmer mig alltid för att sluta med sötsaker när något speciellt händer. Som idag, Halloween, USA's största godisdag! Men jag tog inte en tugga. Bra Mimmi! MEN, ja, det finns faktiskt ett 'men', mitt nyttiga kommer bara att hålla en vecka. För imorgon om en vecka kommer Hanna hit från Sverige med svenskt lösgodis. Då måste jag ju liksom äta godis! Lösgodis är något jag saknar från Sverige. Också hushållsosten och osthyvlen. Men om allt går bra till i tullen kommer jag att få allt om en vecka!! :D Men i en vecka ska jag vara nyttig och idag började jag men nyttiga dag med ägg till frukost. Försökte även att få Hannah att smaka, men hon vägrade. Sedan åt jag ett ägg till till mellanmål. Här i USA kallar vi det "snack" och det är verkligen ett snack. Typ chips, kakor och pretzels. Men jag åt ett svenskt mellanmål; ägg på ett knäckebröd. Till lunch gjorde jag en god soppa med kyckling och grönsaker. Jag slängde i princip i det som fanns i kylskåpet; lök, sparris, morötter, paprika, majs och kryddor förstås! Middagen blev sushi, min nya favoriträtt! Och sedan njöt jag av ett glas rött i soffan och tittade på Man in Black. Hahha, vilken silly movie! men den var kul!


-Mimmi




RSS 2.0