Happy Birthday!

Grattis Pappa på födelsedagen!!!!


saknar

Om man ändå kunde spola tillbaka tiden.... Så mycket som jag saknar studenten, balen och hela trean på gymnasiet går inte att beskriva. Måste sluta kolla på bilder. Dom gör mig ledsen. Men jag saknar......!!!!!!!!!!

brrrrrr

Hannah är lämnad på skolbussen och jag sitter hemma i soffan framför tvn och datorn. Denna dagen kommer nog att bli seg tror jag. Kanske att jag behöver det. Jag känner förkylningen i halsen och både Kurt och Hannah har den. Så idag ska jag nog stanna hemma mycket och bara vila, tvätta lite och se på film. Ska ut en liten sväng och köpa Halloween godis bara!

Det är kallt idag. Har på mig mjukisbyxor och en stor munkjacka. Vintern är på väg. Men det är fint väder i alla fall. Jag måste köpa en ny jacka som kan värma mig, och ett par nya skor kanske också. Men jag ska spara pengar också. Tills när Hanna kommer hit. Så att vi kan ha det så kul som möjligt!!

I helgen börjar Halloween, fast egentligen började den redan i måndags. Då var Hannah på ett Halloweenparty med girl scouts! Och igår var det ett Halloween party i hennes skola. Idag ska hon på Halloween party med hennes karate grupp och och imorgon ska hon gå "trick or treat" med girl scouts, sedan ska hon till hennes kompis Halloween party och på kvällen ska hon och jag på ett party hos min vän Linda. Då har hon sammanlagt varit på 6 Halloweenpartyn, och Halloween är ju inte fören på måndag. Jepp, jag är inte i Sverige längre! hhaha

Nu ser jag på filmen Wicker Park och blir mindre och mindre fokuserad på mitt blogginlägg.. så hejdå

-Mimmi

Feeest... Fast inte för mig.

Efter ett, eller två faktiskt, underbara pass på gymmet kom jag hem till fyra vuxna grabbar som drack öl och spelade biljard. Faktiskt så dricker dom fortfarande och spelar gör dom också. Inte nog med att dom spelar biljard, dom spelar musik också. Ute OCH inne. Två OLIKA musik-stationer. Och ojojoj, nu måste något coolt hänt för en av grabbarna blev väldigt exalterad och ropade ut det! Jag förstår inte hur Hannah kan sova. Det kommer nog ta ett tag innan jag kommer att göra det iaf! Det första jag såg när jag kom in i köket var kattmat på golvet blandat med en trasigt shot-glas. Jag är en snäll människa så jag städade upp det. Lite smart är jag också för om hunden Maya skulle trampat i glas så skulle jag varit tvungen att ta henne till veterinären.
Imorse såg jag på The Lion King och bara myste. Kände inte för att dra till gymmet. Inte då. Sen åkte jag till the library och lånade fem filmer och sen körde jag upp till norra Long Island till Mareike. Vi myste med "hennes" bebis Sailor och kollade på vänner. Jag älskar verkligen avsnittet när Rachel och Phoebe går ut och springer och Phoebe springer som en galen gris. Hahhahha, det är så kul! Och det avsnittet då Joey får en rumskamrat, en het brud från Australien. Joey lär sig göra blombuketter och andra tjejsaker! Jag älskar Friends!!!! :D
Jag kommer på nu, när jag hör musik och festande på en onsdag kväll kl 10.10 pm, att jag verkligen saknar alla mina roliga och galna onsdagkvällar i min lägenhet. Vad grymt skoj jag hade med alla mina vänner! Och vad galna vi var! Jag pratade med Lina igår på Skype och vi pratade om en fest i Ed för längesen. Kvällen blev urspårad och jag mådde allt annat än bra på vägen hem. Det är kul nu i efterhand, men det var inte kul då... Jag tror faktiskt att detta året är bra för mig. Ytterst lite alkohol och ingen festande mer än när jag dansar omkring i vardagsrummet under dagarna.
Imorgon ska jag träffa Linda på ett mysigt kafé och det ska bli mysigt för Linda är mysig och kaféet är mysigt. Jag måste också köpa klart saker till Halloween så att jag blir snygg! :D hahah
Godnatt! (nu är grabbarna ute och det är lite tystare, kanske att jag kan hinna somna innan dom kommer in igen) Jag måste faktiskt tillägga att jag är glad att jag inte är en av grabbarna. Jag gick istället till gymmet och did some work out och jag kommer inte att vara bakis imorgon eller få en ölmage. Det är bra det. Jag får muskler istället! Mina magrutor har äntligen börjat komma tillbaka efter en period i dvala, hahha.
Ha det gött!
-Mimmi

glass i stora lass

En stor grävmaskin kom körande utanför huset. Massa arbetare är här varenda dag för att bygga om vår brygga i vattnet som förstördes av stormen.

Idag gick jag till gymmet och körde världens roligaste pass, Turbo Kick, som också är svinbra träning!!! Sedan åkte jag hem och snackade men Lina på Skype. Och sen dushade jag, pratade med pappa på skype, lagade mat till mig och Linda och sen åt vi! Jag gjorde en supergod fiskrätt med fisk och räkor och spenat i ugnen. Yummi!! Och vi åt glass till efterrätt som Linda tagit med dig och vi skulle dricka cappuchino men ag har fortfarande inte lärt mig riktigt hur man gör med cappuchino maskinen så det blev någon slags Mimmi's specialare typ coffee au lait. Eller nåt. Snart ska jag åka och hämta Hannah från skolan och då ska vi till tandläkaren! Jag borde beställa en tid för mig också för jag tror att jag har ett hål i en tand... icka bra, men antagligen är det väl jättedyrt att gå till tandläkaren här. Ingenting är liksom gratis i staterna. Men billiga kläder och skor kan man iaf hitta!! :)

Nya Desperate Housewifes avsnitt har kommir ut på internet och nu har jag något att göra när jag är uttråkad på kvällar och dagar. Fast jag är inte så uttråkad. Faktiskt inte alls. Det händer alltid något och jag har alltid något att göra!

Nu får jag sluta skriva, måste sticka snart. hejhej, ha det bra!

-Mimmi


Hejhopp

Måndag idag. Första dagen på veckan brukar alltid kännas seg och det var så morgonen började. Jag snoozade i sänger och somnade om ett par gånger. Ville inte gå upp. Men jag var tvungen. Det går liksom inte att ringa och sjukanmäla sig som man kunde göra på gymnasiet. Här måste man gå upp. Men såklart kändes det också bättre efter bara en halvtimma och när Kurt tagit Hannah till skolan gick jag på en runda med Maya. Vi sprang och gick. Hon drog igång mig när jag var trött och jag drog igång henne när hon var trött. Vi var ett bra team! :)
Nu ser jag på Beauty and the beast och myser nerkrypad i soffan. Om en timme kommer Hannah hem och då åker vi till karate studion.
Seg men skön måndag!
-mimmi

Söndag

Igår tog jag en spruta mot höstens influensa och idag har jag varit öm i armen. Jag minns när svin influensan flög runt i Sverige och alla var så mesigt rädda för att få den. Vissa blev ju rädda så fort någon hostade. Herregud!! Men det var lite kul det som Alexandra Vahlberg gjorde efter att hon tagit sprutan. Min klass med 29 tjejer var super rädda för både att få influensan och att ta sprutan mot den. Själv tog jag den aldrig. Och inte blev jag sjuk heller. Men men, det hade gått omkring så otroligt många rykten om vad som kunde hända när man tog sprutan och bland annat var det att man blev jätte sjuk, slutade prata och började gå baklänges. När då Alexandra Vahlberg gick ut från rummet efter att ha fått sprutan (jag vet inte om hon var först, för jag var ju inte där, men jag har fått höra historien) började hon att gå baklänges och herregud vilket ståhej det blev i klassen. Tårar rann och oron blev värre. Hahha, när jag fick höra storyn börjDe jag bara att skratta. Ojojoj, Aja vet allt hur man skämtar om allting! Hahha, grym tjej det!
Jag fick iaf inga reaktioner av sprutan igår, och det är ju skönt!
Detta har varit en slapp vecka och jag måste försöka att ändra på det imorgon. Jag gick till gymmet bara EN gång och gick ut och sprang en gång. Gick inte till min danslektion igår för jag hade ont i huvudet och var seg i hela kroppen. Har känt mig down denna veckan. Även om jag har haft många jättebra stunder så har jag längtat hem till Sverige.
En dag funderade jag på hur det skulle bli om jag åkte hem tidigare och inte fullföljde mitt år här. Det skulle bli konstigt tror jag. Jag skulle ju förstås sakna min familj här och mina vänner och vad skulle jag egentligen göra i Sverige mitt i vintern?! Nej, usch, jag vill inte hem till kalla Sverige under vintern och jag har mycket saker att se fram emot här. Halloween is coming up, Hanna C kommer hit, Thanksgiving, Jul, Resa till The virgin islands, Nyår, Min födelsedag, Lindas jewelry party in March, antagligen någon mer resa någonstans, Påsk, våren och såklart massa saker in between! Nej, någon tidigare hemresa blir det nog inte utan nästa gång jag ser Sverige blir nog i Juli 2012.
Nu ska jag börja planera min höst 2012. Vad händer då? Jag vill upp till Sthlm och jag vill kanske plugga och jag vill träffa mina kompisar och min familj mycket. Och om Maja åker till USA och går på High School då måste jag ju åka hit igen. Och Lisa kanske befinner sig i Danmark, eller i Spanien, eller i Centralamerika. Då vill jag ju besöka henne också. Det är mycket jag vill göra men det första jag ska göra när jag kommer till Sverige är att köpa alkohol på systemet! Hahahha
God natt
-Mimmi

Utkast: Okt. 23, 2011

Igår var jag på ett jewelry party och spenderade pengar. Jag var helt enkelt tvungen! Jag kommer att få mina saker om ett par veckor och jag lääängtar! Jag köpte bla en ring till mig själv som jag kollat på tidigare från detta märke. Jag blev kär första gången jag såg den och nu, andra gången, köpte jag den! Jag minns när jag var i Sthlm men mamma, pappa och Maja för några år sedan. Kanske fyra. Eller fem. Då såg jag, på Zara, ett par röda underbart fina klackar i ett lent material. Men jag köpte dom aldrig. Stl 36 var lite för små och 37an var alldeles för stor. Jag skulle ju förstås köpt 36an och jag har ångrat det sedan dess. Det var en förklaring till varför jag köpte ringen igår!
Allt detta har jag nu gjort på min nya iphone, jag blir förundrad av hur allt fungerar så lätt och bra! Nu blir det lättare att skriva blogginlägg. På den gamla iphonen kunde jag inte göra det...
Godnatt god matt
-Mimmi

Sushi är GOTT!

Jag var lat imorse. Gick inte till gymmet. Shame on me! Jag måste gå imorgon! Men igår var jag ute och sprang i spöregn! Då var jag duktig. Idag hänge jag först på Starbucks och sedan på Panera Bread då jag skypade med Hanna och skrev meil. Det låter som att jag skriver meil varje dag och som att jag är en sådan där "viktig person", men så är det inte. Det är bara så att jag planerar att skriva meil oftare än vad jag gör det. Jag har haft TRE meil att skriva i typ TRE veckor. Idag skrev jag ett och ett annat skrev jag i tisdags. Så är det. Imorgon kanske jag skriver mitt sista meil. Kanske.

Jag åt sushi till lunch idag med Camila och för en halvtimma sedan åt jag sushi igen, till middag med Kurt och Hannah. Vi beställde hem maten och nu tittar jag och Hannah på film. Jag fick en ny iphone att använda här också. En iphone4 tror jag att det är. Jag känner mig sååå lost i "apple-världen". Fattar ingenting med itunes och iphone, Apple ID och allting annat... Men nu ska jag byta telefon iallfall. Det ska bli kul. Det är bra att jag bor tillsammans med Kurt som lär mig saker och uppdaterar mig med nya prylar. Man måste ju hänga med liksom. Annars blir jag en snart en gammal tant som inte fattar någonting och tycker att "dagens ungdom" är si och så och att de har alldeles för många onödiga prylar. När jag nyss skulle fylla i mitt Apple ID och password kollade jag på Kurt och sa "Jag vet inte vad det är...." Han sa det samma. Hur skulle han veta. Jag har alltid bara behövt fylla i en "ruta" när jag beställt saker men nu skulle jag fylla i två "rutor"... Alldeles för mycket krångel....! Men Kurt hittade mitt Apple ID på min telefon och jag kunde mitt lösenord. Så det löste sig. Tur det.

nu borde jag gå och lägga Hannah, klockan är 8.30pm och hon skulle lagt sig för 30 minuter sedan. Antagligen kommer det att ta minst 30 minuter till innan hon ligger i sängen. Sen ska jag sova också. Jag är trött efter att inte ha gjort någonting idag. haha

Godnatt
-Mimmi

Hanna Christensson

Hanna Christensson kommer att komma och hälsa på mig i november! Är det inte grymmmmmt??!! Jag är såååå lycklig!!! Jag saknar henne så in i bomben och om några veckor kommer hon hiiiiiiit!!!!!!!!!!!!!!! F*N vad braaaaa!!

<3



-Mimmi

LYCKA

Jag är ÖVERLYCKLIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Varför får ni veta imorgon. Fast för Sverige är det idag, fast senare... jaja, god natt!

Steelers game

Jag har ny blivit ett FAN av Steelers. Ett football team i USA. Dom kommer från Pittsburg och där var jag idag med grandma, papa, Kurt, Hannah och Kurt's kompis Jared. 20 minuters bilväg från huset steg vi på ett privatplan och flög i 1 timme. I Pittsburgh, Pennsylvania, ploclade en chaufför upp oss på flygplatsen och körde oss till stadium. Jag fattar inte mycket alls om football men nu fattar jag lite mer i alla fall än vad jag gjorde i morse när jag vaknade. Efter ca tre timmar var spelet slut och då blev jag en tröja rikare. Utan att faktiskt behöva betala någonting alls. Kurt köpte en Steelers tröja till mig för det tyckte han att jag skulle ha! Han är snäll! :) Sedan hämtade chauffören oss och tog oss tillbaka till flyget. En timme senare var vi i NY igen och ytterliggare 20 minuter senare var vi hemma. Det är galet hur enkelt livet kan vara. Inga säkerhetskontroller, inga köer, ingen tid att passa och för mig är allting helt gratis. Jag får till och med pengar för att göra sådana här saker, för det här ingår i mitt jobb. Man kan allt ha det riktigt bra!!!



Och vi köpte en liten "klänning" till Maya:


Maya och jag är nu nya fan av Steelers. hahha

-Mimmi

Oct 15th 2011

Idag är det Hannah's födelsedag. Hon fyller sju år!

Igår kväll var familjen Bohlsen med några vänner ute och åt middag på Verace. Jag var förstås med också, och min kära vän Linda! God mat och trevligt sällskap. Efter middagen åkte Linda och jag på bio och såg Footloose. Den var aaaaassssbraaa! Vi dansade i princip sittande i stolarna och vi blev så sugna på att gå ut och dansa.. men det går ju inte för vi är ju bara 19... Vi ska åka och kolla på några under18-klubbar någon helg och jag hoppas att någon är bra så att vi kan få dansa och ha lite kul! På vägen hem hade jag hög musik i bilen och energin som filmen gav mig stannade kvar nästan hela vägen hem. Då var klockan 1.30am. Dags för beeeeed!

Idag hade Hannah barnkalas på HannahB-båten. De var tolv tjejer och vi hade hyrt in en magiman. Kan inte komma på ordet för vad man kallar dom. magiker kanske... låter konstigt och fel... Alla åt pizza och tårta. Efter kalaset stannade Kurt, Hannah och jag kvar på båten några timmar och Nicki (som jobbar på båten), Hannah och jag pysslade med allt möjligt. Vi gjorde armband och halsband och gjorde mosaik på ett smyckeskrin. Sen åkte vi hem runt 7pm och käkade kinamat. nu är jag såå trött och jag ska gå och lägga mig.

Imorgon verkar schemat säga att grandma, papa, Kurt, Hannah och jag ska åka och kolla på football i Pittsburgh. Det ska bli jätteskoj att få se en match live. På planet dig måste Kurt lära mig reglerna för jag fattar ingenting. jag måste ju veta någonting innan matchen iallafall. När jag sist såg en match sysselsatte jag mig med att måla och jag hörde bara massa "yeeeeeees" eller "noooooooooooooooo" eller "touchdown!!!!!!!!!!!! yees!" or "damn it, touchdown".................... jepp, med familjen Bohlsen som fattar allting satt jag som ett litet undrande barn med tuschpennor i mina händer.

Hejsanhoppsan!
-Mimmi

I did it

Jag köpte en Kaffe latte och en bulle till gubben utanför fönstret. Han blev glad och jag kan nu le för mig själv för att jag kan se hur hungrig och kall gubben var. Han tackade och jag ska nu gå tillbaka till min egna kopp och mina meil.

gubbe utanför fönstret

Med en Mocha Latte i min hand sitter jag på Starbucks i Islip och njuter av den goda smaken från min kopp, som mer är en efterrätt än en kaffe. En gubbe sitter på en stol ute i duggregnet och har suttit där i snart tio minuter. Han tittar omkring sig och verkar orolig. Nu reste han sig upp och gick iväg. Han såg lite ut som en uteliggare, när jag skriver det låter det som att man tillhör en speciell folkgrupp om man inte har något hem. Är det så? Antagligen... ja. Alla männsikor är uppdelade i olika fack. Rika människor, fattiga människor, kaffemänniksor, temänniskor, shopaholics, alcoholics, asiater, skandinavier...... man kan fortsätta hur länge som helst. Varje männsika är så mycket mer än bara en människa. Det finns så många historier som aldrig blir berättade och det är synd. Jag kan tänka mig att gubben ute på stolen -som inte sitter där längre- säkert har en djup historia om sin bakrund. Jag kan inte säga detsamma om mig. Jag har aldrig gjort något dramatiskt eller oroväckande. Tur är kanske det eftersom jag bara är 19 år. Min granne här i USA som är 6 år sa en gång att jag såg lika gammal ut som en av hennes storasyster. Systern hon tänkte på är 15! FEMTON. Jaha, tack tack lilla Alanna! Men jag har också fått minst tjugo frågor av olika männsikor som frågat om Hannah är min dotter när vi varit ute tillsammans. Då måste jag liksom har sett äldre ut än 19. Jag är någonstans där mitt emellan vuxen och barn.
      Igår kväll var jag med Kurt och Hannah på middag hos vår granne Carisa och hennes två söner. Carisa hade också två kompisar där och de vuxna satt vid köksbordet och diskuterade vin och andra "vuxensaker". Hannah och Carisa's barn satt i lekrummet och kollade på film. Vart hörde jag hemma? Jag försökte hoppa in i de vuxnas konversation, men jag blev lost. Att sätta mig i ett lekrum och kolla på cartoons föll inte riktigt i min smak. Jag hamnade i en soffa med "Two and a half men" på tv:n framför mig. Det funkade väldigt bra för en torsdagskväll faktikst. Och god mat fick jag! Carisa är en bra kock, och att få hemlagad mat är något som jag inte är bortskämd med här, så det är underbart när det händer! Att slippa klä sig fint för att gå ut och äta och att slippa laga ris eller pasta till Hannah och mig var skönt. Jag blir trött på ris och pasta när jag äter det varje dag för att jag är för lat för att laga något annat till bara mig. Det är såååå tråkigt att laga mat till sig själv. Såååååå tråkigt!
      Ikväll ska vi gå ut och äta middag på Verace, en av pappans restauranger, då vi ska fira pappans födelsedag som var i måndags och Hannahs födelsedag som är imorgon. Det ska bli trevligt och antagligen ska min bästa vän här Linda förlja med. Hon är underbar och jag älskar att hänga med henne!

Nu kom gubben tillbaka och han satte sig på samma stol igen. Han sitter och grejar med sina händer. Han är nog rastlös.

Här är han:


Det är faktiskt synd om honom. Jag borde köpa en kaffe till honom.
Får fundera på den. Nu ska jag svara på lite meil.
Hejhej
-Mimmi



god natt

Okej, nu ska här komma en FÖRKLARING till vad jag skrev om Koffe Hallgren i "Boat"-inlägget. Jag såg en kille som såg ut EXAKT som honom, fast killen såg äldre ut. DÄRFÖR skrev jag att jag såg Koffe TIO (10) år från nu. Är det jag som skriver konstigt eller har jag bara en osmart familj?! Man kan ju inte se någon i framtiden just nu liksom... jaja, skit samma. Men det var coolt iallafall.

Jag tror inte att jag har skrivit detta tidigare, så jag ska skriva det nu: När jag var i Idaho med grandma och Hannah bodde vi hos papa's syster och hennes husband. Han, papa's systers husband påminnde mig jättemycket om Sandra, min kära vän, Aronsson's pappa. Dom var lika i utseendet OCH i sättet hur de pratade och skämtade.

Det är lite kusligt när man kan träffa människor som är så lika... hmm, jag undrar vem jag ser härnäst!!

Okej, nu ska jag göra lite reklam för mina kära vänner!
http://lisaell.blogg.se/ Härlig, underbar blogg som tillhör storasyster Lisa.

http://blondhjarna.blogg.se/ Crazy blogg av lillasyster Maja, som jag faktistk måste erkänna är OTROLIGT mycket bättre på att sjunga och spela gitarr än att ha en blogg. Kolla här: http://www.youtube.com/watch?v=yp_yZiEd2ec

http://riceandnudels.blogg.se/ Min gamla klasskompis Nathalie och hennes tre vänners blogg om Asientrip!

http://ellziz.webblogg.se/ En blogg om Ellens liv i Noooooorge :D

Så jaha, nu är det bedtime for meeeeee, godnatt!

WOW

Jag har hittat mitt andra hem här i USA. Mitt gym. Jag ÄLSKAR alla pass och ledarna är supergrymma! Kom, för en timme sedan, hem från ett "Total body"-pass och ett"Just dance"-pass. F*N vad grymt kul danspasset var! En låt efter den andra skakade massa tjejer sina rumpor ut mot Sunrise Highway. Svetten rann men gud vad passet gick snabbt. Det fanns ingen tid att vila, bara små sekunder emallan låtarna för en vattenklunk. Dit sticker jag nog nästa onsdag-kväll igen!

(in my <3 )

Jag gick till biblan idag också. Där lånade jag 6 filmer. Crossroads, 13 going on 30, The Time travaler's wife, Click, Freedom writers och Morning Glory. Morning Glory ska jag se för första gånger imorgon men dom andra har jag redan sett många många gånger!

Morgondagen ska startas -efter att jag tagit Hannah till skolbussen- på gymmet. Ett annat "Just dance"-pass och något med vikter tror jag. Efter det ska jag... hmm.. jag hade tänkt att säga vila men jag måste köpa födelsedagspresent till Hannah, köpa linsvätska, köpa present till pappa, svara på 3 meil (kan hända att det hinner bli fler) och göra ett kort till Hannah. Kanska att jag hinner med att se på en film också innan 3.30 då jag måste hämta Hannah från bussen. Jag ska nog förresten träffa Linda också. Och kanske Camila. Det var nog allt. Eller nog inte egentligen, alltid dyker det upp nya saker. Men jag gillar det, det är kul att det alltid händer något. Då försvinner hemlängtan! :)

Nu är det bedtime for meeeeee.................... föööör att orka dra till gymmet imorgon igen.

Hej svejs. vi ses snart.
-Mimmi

boat

Jag började skriva ett blogginlägg i lördags men det gick inte att publicera. Efter det har dagarna gått fort framåt och idag är det redan onsdag. Idag är jag ledig, hjälpte Hannah bara att komma till skolbussen imorse. Strax efter 9am åkte jag iväg från mitt hem och kom alldeles nyss tillbaka. (3pm) Först träffade jag Linda på Panera Bread för vi umgicks och pratade med kaffe i handen och en bagel framför oss. Vipps så hade 2 timmar gått. Då gick vi lite i affärer och jag kom precis på att jag faktiskt spenderade lite pengar på köpcentret. En födelsedags present till mamma och örhängen till migsjälv för Halloween. Jag tror att jag ska vara en Hippie. Men jag vet inte ens om jag ska klä ut mig.. Men nu har jag nästan allt för att vara utklädd iallafall! 

Efter köpcentret åkte jag själv vidare till en bokaffär där jag gick omkring i en timme och pratade med mamma på skype på telefonen. Jag köpte inget alls utan hamnade på Starbucks istället. Träffade Camila. Vi åkte till Micheals. (En stor arts and craft store) Köpte lite saker till Hannah's födelsedagskalas på lördag. Det ska bli ett safariparty på HannahB-båten. Tid gick. Camila och jag blev hungriga. Vi åkte till en burito-bar i Islip och åt lunch. Där såg jag Kristoffer Hallgren, tio år från nu. Röd keps, gul jacka. Jepp, det var han.

Helgen som varit spenderades på HannahB-båten med grandma, papa och Hannah. Underbar helg var det med skinande väder. Jag gick omkring i en kort sommarklänning utan att frysa. Båten låg i Sag Harbour och vi åkte aldrig någonstans. På söndagen tog vi bara bilen en sväng till East Hamptons och gick i lite affärer. Helgen har varit väldigt avslappnande och skön. Jag gjorde i princip ingenting alls.


De senaste två veckorna har jag längtat hem. Hem till Sverige. Till vänner och familj. Till välkända gator och uteställen. Till min säng. Till mitt rum. Men jag får helt enkelt fortsätta att längta för jag kommer inte att åka hem än. Veckorna går så fort och hösten kommer att ha mycket att erbjuda. Halloween, Thanksgiving, Jul, en och annan manikyr och antagligen en plugghelg i November. Efter Jul åker vi till The Virgin Islands och sedan är det år 2012. Gott nytt år. Februari bjuder på min 20års dag. Senare på våren hoppas jag få besök av min kära familj och jag hoppas också på att jag får spendera mer tid på båten. Där mår jag så bra. Det händer alltid någonting så jag är aldrig uttråkad och då går tiden fort. Jag har snart varit här i fyra månader och då återstår åtta. ÅTTA. Det är faktiskt en väldigt liten siffra. Tänk när man var åtta år. Det var elva år sedan! Snart tolv.

Det är lite synd att jag kommer att fira min 20års dag här, och inte på ett Systembolag i Sverige. det är ju egentligen där man borde tillbringa sin 20årsdag om man bor i Sverige. Någon kan väl skicka ett kort på Systembolaget på min födelsedag så kanske det känns lite bättre.

Nej, nu yr jag iväg märker jag. Och jag har fortfarande saker på min To-Do-lista att göra. Här kommer bara lite oktober-sommar-bilder från helgen:



-Mimmi
 


hej hopp

Klockan är nu 8.41pm här i USA och jag kollade precis på statistiken för bloggen. 2 personer har varit inne och kollat på bloggen den 5 oktober. Vilket är imorgon. Det är så konstigt och svårt att förstå alltså... Hur kan liksom människor göra något just nu som är imorgon.... När man flyger till olika länder flyger man liksom framåt och bakåt i tiden. Det är coolt faktiskt!

Idag har jag varit babysitter för en granne/vän/Kurt's vän's son. Han fyller tre på måndag och är huuuur söt som helst. Vi hade kul tillsammans. Kl 3.30 kom Hannah och bigbrother Brian hem from school och mamma Carisa (grannen/vännen/Kurt's vän) kom hem och gjorde kycklingsoppa! mmmm, hemlagad mat! GOTT! Jag saknar hemlagad mat. Som jag inte själv har lagat alltså. Mammas hemmalagade mat. Typ köttbullar, pizza, ugnstekt falukorv, potatismos, pannkakor, sallader, bagels (fast bagels'arna här är supergoda också! Jag åt en idag!), cheperdspaj och hembakat bröd. När mamma, pappa och Maja kommer och hälsar på mig i vår MÅSTE dom ta med sig lite mat från sverige. Och en osthyvel och hushållsost. Och lösgodis med center, ferraribilar, lysmelk och nappar mm. Det är det jag saknar i matväg från Sverige. Så är det med det.

Imorgon ska jag antagligen åka till Dowling college med Linda och se om det finns något kul att plugga. Kanske spanska. Eller dans. Eller nåt annat. Nått med lite läxor helst. Jag hjälper Hannah med hennes, det räcker. Och idag hjälpte jag Brian med hans. Imorgon måste jag också gå och fixa mina naglar som jag inte har gjort på aaaaalldeles för många veckor. Typ 3. När man väl blivit van att gå dit minst en gång i veckan blir det konstigt när man slutar gå dit. Imorgon får jag gå dit igen efter gymmet och spendera lite av mina välförtjänta pengar som jag fick idag av Carisa! =) Att passa barn är GRYMT!

puss och hej
Sofie, jag saknar dig!

-Mimmi

RSS 2.0