en känsla av trötthet och hemlängtan

Idag är det torsdag och Rosh Hashannah. Hannah var ledig från skolan och ville leka med grannbarnet Alanna. Jag har varit exhausted heeeela dagen. Bara att behöva säga samma sak till två barn tusen gånger gör en person uttröttad. " DO NOT JUMP ON THE COUCH", "GO OFF THE TABLE", "DON'T RUN AROUND", "SIT STILL WHEN YOU'RE EATING". It's like talking to a wall... Men dom har blivit bättre och egentligen ligger nog felet hos mig som inte kan straffa barn. Jag är alldeles för snäll.  OCH precis NU så råkade jag radera alla rader jag skrivit och jag tänker inte skriva samma sak igen. Men det handlade i alla fall om att det är okey att "straffa" barn ibland. Jag är dålig på det. Och inte är det kul att vara hatad...

Jag tror att jag har blivit beroende av kaffe. Jag vill ha kaffe nu, imorse, imorgon och varje dag. Det ger mig härliga koffeinkickar. Av energi blir man glad. När jag ät trött så är jag sur.

Idag har jag också haft/har hemlängtan. Det är på grund av tröttheten. Dom två hänger ihop. Ibalnd kan en tredje enhet (tårar) också hänga ihop med trötthet och hemlängtan, men inte idag :)

Även imorgon är alla barn lediga från skolan. Jag ska försöka få hit en kompis till Hannah eller droppa av henne någonstans. Kanske att jag får tid till en kaffe!!! haha

Nu ska jag sova efter denna exhausting day.... Imorgon spelar Black Eyed Peas i Central Park, och konserten är freeeee. MEN biljetterna är FÖRSTÅS sluuuut. Jag drar nog på bio med några vänner...!

puss och kram
-Mimmi

Till er människor som faktiskt tar sig tiden att gå in på min blogg och läsa...

... säger jag förlåt för att jag är en dålig uppdaterare. Det är helt enkelt så att jag har levt mitt liv istället för att skriva om det. Men nu -en tisdags kväll efter att jag lagat middag, tvättat kläder, städat, diskat, nattat Hannah, läst godnattsaga, sprungit upp och ner för trappan för att svara i telefonen som ringer, tagit på mig pyjamasen och borstat mina tänder- har jag tid att skriva. Hela helgen som varit var jag ledig. Från fredag kväll till Måndag kväll. Fredagskvällen blev seg och jag var ensam hemma och somnade tidigt. Lördagsmorgonen erbjöd ett Au pair-meeting in Deer Park på Panera Bread. Det var trevligt att träffa lite nya folk och äta bagels och dricka kaffe :) Efter "mötet" åkte jag och några andra au pairer till en out let i Deer Park, men jag hade en nervör-exalterad-pigg känsla i kroppen så jag kunde knappt vara stilla och lugn. Jag var bara hetsig. Jag trodde att jag ahde blivit förföljd av en polis, men han körde till slut om mig. Jag var aaaaas rädd! Det jag var nervös och exalterad för var att börja dansa igen, efter fem slappa månader då musklerna i kroppen omvandlas till fett. Jag hade anmält mig till en balett klass och en "jump and turn" klass. Det var verkligen jättekul!!! Inte alls likt balett lektionerna i Sverige (även om dom kunde vara kul ibland också). En härlig grupp tjejer välkomnade mig och läraren var toppen, även om hon gjorde min smärta av strechen 10 gånger värre. Men det är så det ska vara!

på lördagskvällen tog jag bilen till East Northport som ligger på andra sidan Long Island än vad jag bor. Där bor Mareike, tjejen från Germany. Hon hade besök av en kompis från hennes hemland och jag och Linda kom och hälsade på dom. Vi åt chinesefood och bakade brownies! Mmmmm vad gott!! :)

I söndags åkte jag till NYC med Camila (Brasilien). Det blev en heldag då vi gick mycket och såg mycket. Chinatown, Little Italy, Manhattan Bridge, Brooklyn Bridge, World Trade Center-platsen och vi avslutade med Staten Island Ferry. Självklart såg vi också mycket därmellan alla platser och det var mycket trevligt! Jag ska visa der bilder!

Igår (måndag) började dagen fruktansvärt dåligt. Jag hade, redan i söndags, träningsvärk i benen efter baletten. när jag i NYC promenerade mycket gick värken över mer och mer men varje gång jag satte mig ner en stund och sedan reste mig upp, då var jag jättestel! Natten mellan söndag och måndag vaknade jag massa gånger av att benen värkte och var ömma. Och igår då... morgonen började med att jag inte kunde ställa mig på mina ben och sträcka ut dom. Så jag fick helt enkelt börja krypa runt i mitt rum. Jag kröp till badrummet för att borsta tänderna och sedan skulle jag försöka mig downstairs. Jag reste mig sakta uppåt men kom bara halvägs då jag hängde mellan mitt rum och räcket ovanför trappan. Då kom Kurt's kompis Mike (som bor här en vecka) ut ifrån badrummet och kollade konstigt på mig. Då föll jag ihop på golvet och kände mig som en hund. Mike började bara skratta när jag försökte förklara vad som hänt med mina ben. Det var som en kram som inte ville försvinna. Jag föste mig fram på rumpan nerför trappan och sedan kröp jag som en bebis omkring på nedervåningen för att släppa ut Maya ur hennes lilla bur och följa henne till dörren och släppa ut henne. Jag försökte resa mig igen. Lite bättre gick det, men jag kunde fortfarande inte sträcka ut benen. Jag kände mig som en handikappad 140-årig tant. Under dagen gick det bättre och bättre men inte fören igår kväll runt 10pm kunde jag sträcka ut högerbenet. Vänsterbenet var ganska okej hela dagen. Jag träffade Linda på lunch och haltade omkring i East Islip. När folk stannade för att låta oss gå över gatan ångrade dom sig nog dirket när dom såg vilken tid det skulle ta för mig att krossa vägen.

På kvällen gick jag och Mike över till grandma och papa på dinner och det var trevligt. Ett glas vitt i handen och papa som sat next to me och skrattade åt mina ben. Det var en jätte trevlig middag och mycket skratt. Kanske undrar ni var Kurt och Hannah höll hus. Dom åkte till Florida i söndags eftermiddag och kom tillbaka igår då Mike och jag hämtade dom på flygplatsen.

Idag åkte jag med Mike till New Jersey, dit han ska flytta på måndag. Utsikten från NJ är helt galet fin. Man ser hela Manhattan. Det ser inte ens verkligen ut, mer som hen tavla... Han körde och detta var första gången jag åkt bil genom Manhattan. Alldeles galet och onödigt mycket bilar. Hälften är gula. Han skulle skriva på ett kontrakt och sedan åkte vi hem igen. Hemvägen blev lättare och snabbare för då åkte vi över Manhattan updown på en expressväg instället för mitt i smeten på 34th Street.

Ja, det var min helg det fram tills idag. Här kommer lite (många) bilder från Manhattan i söndags med Camila.



Camila and Mounique. (också från Brazil)

 Little Italy. Cigarr-mannen.

 Manhattan Brigde

 Brooklyn Bridge





On the Staten Island Ferry:


Manhattan skyline.... Underbart fint var det när vi åkte med färjan! Där vill jag bo någongång!


-Mimmi

Lisa Ellinor Karlsson

Lisa Ellinor Karlsson ska hjälpa mig att designa min blogg. Hon vet nog inte riktigt om det än bara för jag skrev det på till henne på facebook för ca 2 minuter sedan. Men hon måste helt enkelt. För jag vet att hon kan och har tid. En annan sak hon måste göra är att vinna på lotto så att hon kan åka hit och besöka mig någon gång! Men det blir ett senare problem. Först och främst får hon ta hand om och fixa till min blogg.

Imorse gick jag ut och sprang och det gick mycket bättre än vad det gjort tidigare. Idag hade jag bättre kondition, mer energi och bättre musik i öronen! Efter ett ca 5 månaders uppehåll från springning är jag faktiskt stolt över mig själv! Ännu måste jag ta en liten walk emellan springen men jag jobbar mig uppåt! Imorgon ska jag dra till gymmet och köra ett danspass! Det ska bli kul!!!

Hannah började läsa en ny bok idag och när hon skulle gå och lägga sig ville hon att jag skulle läsa några sidor ur boken. Det handlade om kärlek.

"The strange thing about love is that it can make you laugh and cry. The strange thing about love is that it's uneven: in this life, you may be loved by someone you don't love back, and you may love someone who doesn't return your love. The strange thing about love is that it's always worth it. The strange thing about love is that it is always there somewhere in your life. The strange thing about love is that you have to believe in it for it to be true, and the strange thing about love is that even if it's a different story than you expected, somehow it all works out.

Love starts out small.
It grows bigger every day.
Love will make you kind. 
It will make you brave.
Love will teach you things you never thought you'd know.
So always treat love like a dream: hold on tight and never let go.

Always remember... YOU ARE LOVED."


After I read the page, Hannah took my hand and said "I love you!" She is one of the cutest kid in the world! Guess what I said back... "I love you too."

-Mimmi

träna

Har precis sytt fast resårbanden på mina nya balettskor och ska stracx förflytta mig till köket från tv rummet och laga lite mat.

Imorse efter att jag lämnat Hannah på skolbussen åkte jag till gymmet och tränade i en "Turbo Kick"-klass. Det var verkligen superkul och asbra träning! Kick höger, step, step, boxning höger, vänster, step, kick...... osv osv.. Dit måste jag gå nästa tisdag också! Ska då också försöka att ta klassen efteråt också. Core. Dubbelt upp är bäst! Imorgon ska jag tvinga mig ut och springa i regnet och på torsdag drar jag till gymmet igen och dansar och skakar fettet. (skakar bort det förhoppningsvis).
 
Lillasyster Maja sitter nu många många mil bort och väntar på att EF ska ringa. Hon har ansökt om att åka till USA och gå ett år på High School. Jag håller tummarna för att hon hennes ansökning går igenom och att intervjun som hon ska ha om några minuter går BRA!



Igår läste jag work-out pepp ur svenska Topp Hälsa tidningen och där skrev någon att visst kan det vara skönt att sitta i soffan och slappa, men ännu härligare är det att sitta i soffan och slappa efter ett träningspass. Personen har rätt!!! Här blir det numera inte slappning fören träningen är gjord! I alla fall minst fyra dagar i veckan!!

-Mimmi

natti natti

Imorse, eller om det var igår kanske, gick jag runt i mitt boende och fick plötsligt en "wow, jag bor faktiskt här"-känsla. Jag sitter faktistk nu -på riktigt- i min säng på andra våningen i ett hus -som nu faktiskt är mitt hem- på Long island i USA. Det är rätt coolt när man tänker efter. Så länge som jag har drömt om att åka till USA, och nu bor jag här. Om jag säger något i stilen som "Du har spöken i ditt hus" till Kurt, så säger han "vårt hus". Wow, jag bor liksom i USA just nu. Men det som jag skrev, om spökena. Det stämmer faktiskt. Jag vet inte om jag har skrivit det tidigare men det bor spöken här. Det kan vara så att det är samma spöken som bodde hos mig på Tureborg men det kan också vara mannen som bodde här innan. Jag tror att han är död... Mystiskt. Men Kurt trodde mig ju inte såklart när jag berättade för honom om spökena. Det är inte så många som gör det. Men lillasyster Maja gör det. Och hennes kompis Linus. Han kan till och med prata med spöken och andar, så han måste ju liksom tro mig.

Idag fick jag tillbaka bilen från bilservicen! UNDERBART!! Och imorgon ska jag åka till gymmet efter att jag droppat Hannah på skolbussen. Jag har en sånt toppenliv! Går upp 6.45/7.00am, klär på mig, borstar tänderna, äter frukost, tar ut Maya (hunden), borstar tänderna igen och sedan är klockan 7.30am och då väcker jag Hannah. Jag hjälper henne med allt jag redan gjort och klockan 8.35 går vi till "busshållplatsen". Bussen ska komma 8.40am, men kommer alltid sent. Men vad gör det?! Än så länge är det helt okey varmt/kallt på morgonarna. Jag och Hannah brukar ta med Maya till bussen och sen tar jag med henne hem igen. Efter det är jag "ledig" fram till 3.30pm då Hannah kommer hem från skolan. Där emellan har jag alltså ca 6,5 timmar att göra lite vad jag vill. Shoppa. Sova. Se på tv. Laga mat. Baka... yeah yeah, you name it! När Hannah kommer hem från skolan har hon lite läxor som måste göras och lite hunger som behöver försvinna. På måndagar har hon karate och torsdagar dans. Under hennes aktiviteter sitter jag och läser eller skriver eller leker med min iphone. På tisdagar brukar hon leka med en kompis och på onsdagar är jag "ledig" hela eftermiddagen. På fredagar "jobbar" jag bara till ca 6pm då Hannah går till grandma och papa. Sen är jag ledig fram till kl 6pm på lördag och "jobbar" kvällen. På söndagar brukar Kurt, Hannah och jag hänga lite tillsammans. Åka båt, slappa, beställa pizza eller nåt i den stilen. En slappdag helt enkelt! FAN vilket bra liv jag har! Jag är otroligt tacksam för det och glad för allt jag har! Denna helgen ska jag vara ledig från fredag kväll tills måndag eftermiddag! Vad bra man kan ha det! Jag ÄLSKAR min posetiva attityd och jag ÄLSKAR mitt liv!

Men förstås, en liten nackdel är det. Jag saknar mina vänner och min familj. MEN, vi ses snart allihopa! Det vet jag! Och har ni pengar och lust, kom och hälsa på mig vet ja!

Nattinatti
-Mimmi


..!..

Nu sitter jag mätt och sitter hemma hos Carisa. Hannah leker med Carisa's son Brian och hennes andra son tittar på tv med deras nanny. Hon heter faktiskt Nanni haha. Kurt och Carisa är på ett bröllop.

Idag gjorde jag i princip ingenting från kl 10am till 2pm. Då kom Kurt hem med Hannah från ett dop och hon ville inte följa med till kalaset efter. Då börade jag baka kakor och dom blev jättegoda! Nu har jag ätit Rice Crispis och 3 kakor och är jättemätt!! Jag får nog gå och lägga mig ner lite.

Imorgon hoppas jag på att få tillbaka bilen efter att den varit på lagning en vecka. Guuud vad tråkigt livet är utan en bil!! Men helgen har jag spenderat med Linda och då har hon kört runt med mig. Som tur var. Jag började bli lite galen av att kappt lämna huset!

Kommande vecka måste jag träna mycket och strecha mycket så att jag är redo för att börja dansa nästa lördag! Det ska bli superkul verkligen!!!

Hej och då, ha det bra!

-Mimmi

BRA

Jag mår så otroligt bra!!! hur glad kan man egentligen vara och hur mycket kan man egentligen skratta på en dag? För ett par dagar sedan läste jag på Majas profil på facebook att hon skulle försöka att inte skratta på en hel dag. Omöjligt var det ju förstås och en himla dum idé! Att skratta är ju underbart!! Jag vet inte om det är "Friends" som har fått mig på så otroligt bra humör men glad är jag i alla fall. Jag kan vara uttråkad (och det har jag verkligen varit denna veckan under dagarna när Hannah är i skolan) men jag har ändå varit så glad och på så bra humör. Jag har tyckt att det har varit kul att städa till och med. Jag har kommit bra överens med hunden och jag vet att jag kommer att bli jättesvårt att lämna henne när jag åker tillbaka till Sverige. Lika svårt som att lämna alla människor här. Hannah har somnat hållande min hand och jag undrar hur jag kommer att klara av att lämna världen här.

Igår kom Linda hit och vi gick ut och åt på en restaurang i East Islip. Jättegod mat och vi hade jättetrevligt! Sedan sov hon över och idag träffade vi Camila och åkte till ett shoppingcenter i Bay Shore. Jag köpte två toppar, pyjamasshorts, svarta dansshorts, en dansbody, balletskor och tights. Och jag har skrattat och haft det jättebra med mina vänner! Vi åt lunch på Panera Bread och sen åkte vi hem till mig och kollade på vänner.

Nu ska jag snart äta kokta ägg på rostat bröd och Hannah & Alanna (Hayley's syster) sitter bredvid mig och spelar spel på deas ipod. Nu förflyttade dom sig till soffan och kollar på Spongebob Squarepants. Jag älskar Spongebob!!! Jag ska nog sätta mig och kolla jag med! :D

Ha det bra och skratta mycket!
-Mimmi

spring

Idag var jag duktig och gick ut och sprang efter att jag lämnat av Hannah på bussen till skolan. Efter 45 minuters svett kom jag tillbaka till air condition och vatten. Solen lyste jättestarkt redan kl 9 imorse och varmare och varmare har det blivit. Men faktiskt för att vara ärlig så har jag varit innomhus resten av dagen. En lååång dusch, då jag självklart råkade skära mig på benet av rakhyveln, skype, film, lunch. Och det var det. Så mycket har jag hunnit med idag än så länge och nu är klockan snart halv 4. Jag tänkte titta på ett par avsnitt av One tree hill och sedan hitta på något annat kul.

Jag började göra en släktträd förut också. Ska fortsätta någon annan dag och se om jag hittar någon intressant släkting!

-Mimmi

nya mästerkocken Mimmi...?

Hej god kväll. Nu sitter jag halvdöd i sängen efter att ha bjudit familjen på SWEDISH MEATBALLS (som alla här tycker är coolt). Det blev sallad med skivor av avokado och mango med körsbärstomater till förätt. Huvudrätten bestod av köttbullar, pasta, gräddsås och kokta morötter. Det var gott att äta typisk svensk mat! Köttbullar är livet! MEN förstås så blev inte mina lika goda som mammas och mormors. Eller egentligen är det väl moster Camilla som gör köttbullarna till julafton varje år. Goda är dom iallafall, och godare än mina. Men mina var också goda!
      Hannah och nextdoor neigboor Alanna hade först en otroligt givande och djup (med sarkasmism i rösten) föreställning för mig, Kurt, Linda (grandma) och Kimmie (Alanna's sister). Jag älskade den! (Det gjorde jag faktiskt). Jag fick komma upp och dansa och det är underbart att se barna ha så kul av att studsa bollar, springa runt i cirklar och kasta saker. Och dom städade faktiskt upp efter sig. Jag kommer så väl ihåg alla shower jag och mina kusiner på mammas sida har haft genom åren på ALLA kalas. Våra försäldrar var säkert väldigt trötta på oss men dom tittade, applåderade och berömde. Och guuud vad kul vi barn hade!! Ibland undrar jag var ifrån barn får all energi... Det är otroligt.
      Så middag blev det efter att jag nog stått i köket och sprungit lite hit och dit i ca 3,5 timmar. Blanda köttfärsen med ströbröd, vatten, ägg, kryddor och lök. Rulla kötbullar. Steka köttbullar. Koka pasta. Göra sås. Koka (först skala) morötter. Skölja sallad. Duka bordet. Skära avokado. Skära mango.  OCH samtidigt försöker jag hela tiden så gott jag kan att ha det rent runt om kring mig. Efter att jag stekt köttbullarna lätt jag dom stå i en skål. Före vi skulle äta stekte jag dom igen för att dom blivit lite kalla. Där emellan diskade jag stekpannan. Och likaså gjorde jag med massa saker. Diska Diska Diska Diska. Nu är det rent och snyggt. Här behövs ingen städtant. Här finns jag. Fast himla härligt är det ändå att hon kommer flera dagar i veckan. Alltid har hon något att göra och hon städar på ställen som jag inte ens visste fanns. Eller jo, visste vet jag att dom finns. Men att dom måste bli rena och städade. Det har jag inte alls tänkt på. 
       Tvättrummet ser ut som ett helt annat rum sedan hon organiserade och städade. Idag tog hon sig an kylskåpet. Det måste tydligen också städas. Förra veckan städade och organiserade hon också (förutom att hon gjort tvättrummet och städat hela huset) vårt ena tvrum. Där organiserade hon böcker, Wiispel och filmer. 
       Idag sa hon till mig att om jag någongång behövde hjälp med att tvätta mina och Hannah's kläder och lakan så hjälper hon gärna till. Hon kunde också hjälpa mig att laga mat när hon är här. Hon är helt otrolig! Jag kan bli trött av att diska en kastrull men här kommer hon som VILL göra allt för mig. Samtidigt är hon jättelugn, snäll och glad. Men jag kan inte ens ta emot hjälpen. Det blir liksom pinsamt. Jag klarar mig ju bra med det jag gör. Och hon gör redan ett toppenjobb!! 

Nu är det dags att sova för mig. Imorgon behövver jag ge mig ut och springa. Vi får se hur det blir med det men jag hoppas på att jag har energi och att det inte är så varmt som det var idag för då kommer jag att dö efter 10 meter. God natt och håll tummarna för molningt och lite duggregn då och då.

-Mimmi
    


well, weel, weekend

Hej igen mina käääära läsare, om jag nu har några.... hahah... (pinsamt......)

Idag skrev jag in mig på ett gym. Lucille Roberts-fitness for women. Nu måste jag helt enkelt börja träna eftersom jag betalar för det! Jag träffade Linda for lunch today på ett mysigt café i Bay Shore. Där satt vi och drack kaffe och åt god mat i fina, gamla fotöljer. Efter lunchen åkte jag och köpte sockar till Hannah och såklart var jag tvungen att gå in på Forever 21 och såklart hittade jag kläder som jag ville köpa. Det har inte gått så bra med sparandet denna vecka. Jag har köpt 3 toppar, ett par tighta träningsbyxor, 2 tröjor att träna i, ett par mjukis att träna i, en smyckeshängare, 2 sportbh:ar (dom bästa jag någonsin haft på mig måste jag tillägga) och idag köpte jag ett par korta tights att träna i och 2 par jeans. Men jeansen var så billiga så jag tror jag skulle få hjärtstillestånd eller nåt i butiken. Kanske var det inte sååå illa men billiga var dom verkligen!!!! Antagligen kommer dom att töja sig, och bli fula i färgen och konstiga bara efter att jag haft dom på mig en gång, men men, skit samma. Det var värt att testa, och vem vet, kanske att dom håller sig jättebra!!

Hannah började på en dansskola idag och jag var/är såååå avundsjuk på henne. Jag vill också dansa! Not fair....! Jag har inte gett upp än på att hitta en dansskola men det känns som att jag har tittat på varenda en på hela Long Island. Jag får väl istället nöja mig med att åka in till NYC och ta ett par klasser på Broadway dance center någon gång i månaden.. Det vore ju inte fy skam det!

Som godnattsaga läste jag ikväll "Mr Happy" för Hannah. Hon har massa små böcker om olika personer/figurer; Mr Bumb, Little Miss Somersault, Little Miss Tiny, Mr Greedy, Little Miss Bossy, Little Miss Chatterbox mfl mfl... En historia varje night läses i Hannah's rum. Antingen är det jag eller Kurt som läser den. Ikväll var det jag.

Även ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt för att orka gå upp och åka till gymmet efter att ha lämnat Hannah på skolbussen. Sen ska jag tvätta. Det är inte lika kul som att träna, men det behövs ju det med.

God natt, ta hand om er och stay well. En bil har fyra weel och imorgon blir det weekend.
-Mimmi



Godnatt

Att skriva what's on your mind är inte alltid så lätt. Det kan lätt bli lite småkonstigt och underligt. Som nu, nu tänker jag på att tänka på what's on my mind. Men nu kom en annan sak upp i huvudet.

JO, så här är det... MAJA KARLSSON OCH LISA KARLSSON, KAN NI PLEASE LOGGA IN PÅ SKYPE LITE MERA OFTA. JAG SAKNAR ER OTROLIGT MYCKET. DETTA GÄLLER ÄVEN MAMMA, som jag också bad om receptet på bagels för längesen och har inte fått det än, OCH PAPPA, vet att du inte har skype, men säg till mamma eller maja att logga in!!

Mamma: Jag skulle inte bara vilja ha bagels-receptet utan även dina/mormors goda köttbullar-receptet. jag måte laga lite svensk mat och bjuda familjen på. Vid Hannah's busstopp idag träffade jag och Kurt en mamma som bor i The Morings. Hennes son hade tydligen haft en svensk kompis över och han hade lagat köttbullar. Och nu är det nog min tur att försöka laga lite svensk mat även om jag hellre äter utländsk. som tex sushi, som jag här har lärt mig att ÄLSKA!! Som tur är tycker både grandma och Kurt jättemycket om sushi också så vi besöker en sushirestaurang ganska ofta! mmmmmmmm, GOTT! Och det är även enkelt att ta med sig Hannah dit, för hon tycker om deras ris! Men idag åt vi på Friendly's där jag beställde en spicy chicken salad. Den var god. Hannah och Alanna fick chickenfingers och french fries, och glass som dessert. Det blev messigt måste jag säga och när vi gick därifrån hittade jag chokladfläckar på min jacka som antagligen låg lite för nära Hannah's händer... jaja, tur att man inte har bacillskräck för choklad och barn. Då skulle jag aldrig överleva här.

Klockan är bara 9pm men jag ska faktiskt redan slänga mig i sängen, som jag faktiskt redan sitter i så det blir ju lite svårt att slänga sig, men jag ska försöka! Imorgon ska jag ha energi till att ta över världen, (eller bara sätta mig i bilen och köra till ett gym), så jag behöver min sömn. God natt!

-Mimmi


bakabak

Idag, tro det eller ej, gick jag faktiskt ut på en springrunda. Yes, man kan faktiskt träna i USA också. Trots att mer än hälften av befolkningen är överviktiga. Jag sprang dock inte hela tiden, det orkade jag inte med efter ca ... hmmm, jag kommer inte ihåg hur många månader det var sedan jag var ute och sprang.... Men jag var ute i ca 40 minuter och med tanke på hur min lathet har tagit över mig den senaste tiden är jag faktiskt stolt över mig. Imorgon ska jag åka till ett gym och testa något nytt.

Maya (hunden) ligger i mitt knä och hon har sitt äckliga tuggben på mina byxor som nu är håriga och kletiga av Mayas dräggel. (Jag gick precis in på Google för att se så att jag stavade "dräggel" rätt och det första som kom upp var "dräggelhund) hahahha

Idag har jag varit ledig hela dagen men har inte gjort ett piss... Well, jag ahr ju varit ute och sprungit, men efter det har jag suttit i soffan framför tv:n och sett tre filmslut och en hel film. tror jag. Det var först slutet på 'Charlie's angels' som jag började se igår. Sedan var det någon konstig film som jag såg hela av, förutom när jag stod i köket och kokade nudlar. Efter den filmen var det slutet på 'The Last song', då grät jag i en halvtimme tror jag. Den är sorglig... Och sist men inte minst såg jag slutet på 'The timetraveler's wife'. Och fortfarande sitter jag här i vardagsrummet. Fast nu sitter jag på golvet istället för i soffan och istället för tv:n har jag spotify som fyller ut högtalarna i rummet. Hittade en underbar spellista på mitt spotify account!

Men nu kom två små barn och förstörde min tysta och lugna stund. Nu ska vi baka biscuits! Degen är färdiggjord som allting i USA så det är bara att baka ut små bullar på en plåt. Så nu får jag nog gå och göra det. Hejsvejs!

-Mimmi

Här kommer denna veckans roligheter

Ännu en vecka är gådd (det finns nog egentligen inget ord om heter så, men skitsamma, ni fattar). I måndagskväll var vi på Adventureland och så här söt kan man vara när man är där :



Och så här kul kan man ha:



I torsdags åkte jag, Hannah och vår nextdoor neirgboor (Alanna) till the Arboretum. Vi hade picknick och sen åkte vi till Friendly's for lunch. Där fick barnen sjunga till sig varsin ballong och en unge på bordet bakom oss skrek sönder våran matro... mer kan man väl inte förvänta sig där, men men, maten var god iaf!



Och såhär såg våran brygga ut efter stormen.. :



Och idag har jag, efter en förkylning eller influensa, mått mycket bättre och jag hade energi till att åka och fixa mina naglar.. Okej, energin var rätt dålig, men jag köpte en kaffe på starbuck och då hoppade energin upp lite. På eftermiddagen kom Linda och Mareike hem till mig och vi åt glass i stora lass. Sedan åkte vi och åt middag på The Beach Tree där servitören presenterade sig twice för oss. "Hi, My name is Steven and I'm gonna be your server tonight".. bla blabla, gick iväg, kom tillbaka med vatten eller nått. "Okey, are you ready to order? My name is Steven by the way". hahah, jag tror att han var trött. Jag är trött nu faktiskt. Det är okej att vara trött!

Så här såg det ut när Mareike målade med Hannah's målarsaker:



Duktigt målat måste jag säga, fast hon kan inte läsa svenska så; Well Done Mareike!

Nu ska jag sova bort min trötthet.
Förresten, har DU fört över pengar till mitt konto? Tack, vem som än är den skyldige!

-Mimmi

många mil

Sushin är uppäten och nu har jag popcorn framför mig sittande på golvet med Dear John som går på tvn. Spöken har skrämt mig men jag har haft sällskap av Maja och Linus på Skype. Det är tråkigt att vara sjuk och ensam. Jag vill att mamma ska ta hand om mig... typiskt att man är så många mil hemifrån....

äntligen kan jag starta min dator igen

idag fick jag åka och köpa en ny adapter till min dator eftersom jag slarvat bort den gamla.. typiskt! antagligen ligger den kvar på hotellet vi befann oss på under stormen.. ja, och nu ska det tydligen komma en ny storm också.. herregud. MODER JORD, SLUTA UPP MED DESSA DUMHETER. Kan vi inte bara få leva i lite peace och stillhet?!

Jag har gått och blivit sjuk och sitter nu halvdöd och äter frukost kl 2 pm. Jag gick faktiskt upp mycket tidigare, före 12 någongång. Jag blev sugen på bagels och åkte iväg för att köpa det och kaffe. Och en adapter. Körande i bilen ringer uncle Michael och behöver låna bilen för att lägga i sin båt i vattnet igen efter att ha tagit upp den för stormen. Men nu är jag hemma igen. Egentligen blir det ju lunch som jag äter nu, frukosten blev kaffe, snapple och painkillers som jag nu knarkar varje dag för att få tillbaka min hjärna som nu hänger en meter utanför min kropp. Det känns nästan som att jag är full och med painkillers & kaffe i kroppen känns det nästan för en sekund att jag skulle kunna ha energi till att gå ut och springa. Men det tänker jag inte göra, för denna känsla kommer att försvinna typ......... NU. Jepp, borta. Nu är jag trött och halvdöd igen.

Familjen åkte iväg till HannahB (båten) tidigt imorse och antagligen kommer dom hem imorgon. Själv får jag väl stanna i soffan och kolla på Spongebob Squarepants eller nåt och beställa sushi delivered tonight!

Nu är min bagel uppäten och jag ska nog förflytta mig till soffan och sjunka ner framför tvn. 

Jag hoppas att alla andra är lika sjuka och mår lika dåligt som mig för annars är det orättvis! Men krya på er allihopa! Och bli inte friska fören jag är det!

-Mimmi


RSS 2.0