lekande barn

Sitter i ett fitnessrum med två lekande barn omkring mig. En på en yogaboll och den andra på en cykelliknande maskin. En sådan man kan köpa från TV-shop ungefär. Nu flyttade sig bollbarnet till en annan bollstation här i vårt lilla gym.

Vi har ätit hotellfrukost, vilket alla säger är sååå underbart gott. Men nej, så speciellt är det faktiskt inte. Mitt val blir alltid flingor med frukt var jag är är. Under frukosten hade vi blinkande lampor över oss och blåst och vint utanför fönstret. Storm är det allt. Värre till och med. Orkan. Linda och John (grandma and papa) är ock kolla till deras och vårt hus. Det är översvämningar överallt... Kurt är och kollar till restaurangerna och även han skulle nog åka förbi huset innan han kommer tillbaka.

Själv blev jag kvar på hotellet med Hannah, och grannen Carissa och hennes två barn Brian and Johnny. Just nu tar Johnny en nap och de stora barnen leker förfullt omkring mig. Lite här och var regnar det in på hotellet vilket gör att vi har små plast buknar och baljor lite överallt. ALLTING är stängt idag. TILLOCHMED MCDONALDS!!! Är inte det det sjukaste ni hört? Att man stänger MC DONALDS i USA???? Herregud. Stormen har tydligen tagit över och vårt öde ligger i Moder Jords händer. Vad händer om inte MC DONALDS öppnar igen?? Hur ska vi klara oss?!?! Informationen om att allting är stängt fick jag av två svenskar faktiskt här på hotellet. Don skulle skjuta lerduvor, men icke sa nicke. Idag går inte det. Dom är trevliga. Träffade en av dom precis igen. Han gav mig ett tuggummi! Han är trevlig! :) Ha det bra, nu blir det nog movie!

-Mimmi

konstiga saker händer tydligen...

Jag kom inte ens igår är jag senast skrev så var tvungen att ta mig en titt på bloggen och läsa mitt senare inlägg. Mycket har hänt sedan dess och mycket kommer att hända.

För att jag inte ska bli alldeles för stresad som jag lätt blir ska jag helt enkelt strunta i att lägga ut massa bilder idag och beskriva utförligt vad jag gjort. Istället tar jag en snabb sammanfattning av förra veckan:
Måndag: Spelade Monster-mini-golf med Kurt, Hannah och Tina. Jag vann nog inte...
Tisdag: Åkte till ett stort akvarium med Carissa (en granne) och hennes två söner. Det fanns jätte mycket att se och det var jättefint! Måste nog lägga ut en bild på de fina fjärlilarna faktiskt!


På kvällen tog jag, Kurt och Hannah den snabba båten till Fire Island och åt sushi. Well, självklart inte Hannah. Hon åt french fries och chickenfingers. och jag drack vin. Mmmm, hur hemskt den än låter, fast det är faktiskt inte så konstigt för jag gick ifrån en studentvecka till ett nyckteristiskt liv, men jag har verkligen saknar vitt vin! Det var GOTT!!!
Onsdag: Spenderade hela dagen med Tina! =)
Fredag: Satt hemma på kvällen med Tina och drack lite drinkar och öl! mmmm vad GOTT!!
Lördag: Ledig fram till 6pm. Jag och Tina kollade ut lite Halloween kostymer och nu tror jag att jag vet vad jag ska klä ut mig till! :) men än så länge hemligt! på kvällen gick jag och Hannah till ett poolparty i The Morings (här jag bor). Jag var lite bakis och var törstig så drack lite icetea och plötsligt kände jag mig så himla mycket piggare! Vet ej om det var alkohol i teet eller om jag helt enkelt bara kunde byta humör och energinivå på så där cirka 5 minuter...
Söndag: Åkte till Idaho med grandma och Hannah. Sa hejdå till Tina som åkte hem i måndags kväll till Norge. Hennes familj behövde henne inte mer och hon var tvungen att åka hem. Jag saknar henne jättemycket! Vi umgicks nästan varje dag och vi hade superroligt tillsammans!!

Jepp, det var förra veckan. Denna veckan har jag varit i Idaho tills igår natt. Vi bodde i ett hur på en liten farm hos papa's (grandpa) systers hus. Hon och hennes man var verkligen jättetrevliga och det var varit en härlig avslappnad vecka. Vi besökte 2 nationalparker, var på en rodeo, red deras häst, shoppade och tog det väldigt lugnt! Efter tredje natten vaknade jag upp UTAN huvudvärk som jag hade haft dagarna innan. Det tar ett tag för kroppen att förstå att den ska slappna av efter lite stress.

Nu är jag hemma efter en hektisk dag. Hannah har haft kompisar här som har haft så mycket energi att de nog kunde hoppa till månen. Men det gjorde dom inte (tyvärr).. Dom stannade här hos mig och sprang, skrek, jagade, åt, åt igen, sprang igen, badade, åt, badade igen... ojojoj... men nu är det tyst här. Kurt och Hannah är hos Carissa och jag åkte där ifrån för ett par timmar sedan efter god mat.

Den stora nyheter, som jag egentligen inte ver hur stor den blir, är att det kommer att komma en hurricane här över Long Island, NY. Evakuering kommer att ske imorgon kväll för att undvika Moder Jords hemska vilja. Det har sagt på tv att det kan bli upp mot 8 feet vatten på land. Jag är lite mer än 5 feet (162 cm) så det är ju rätt mycket vatten.. Men man vet ju aldrig hur det blir. Ibland kan det bli värre än vad som sagts på tv och ibland blir det mildare. Men jag är rädd. Hoppas verkligen att allt går bra, men det är skrämmande att veta att jag kommer att sitta på ett hotellrum utan att veta vad som händer med huset där jag bor och omgivingen. Det blir liksom läskigt av att bara behöva flytta på sig för att man inte vet vad som kommer att hända med stället jag är på nu och samtidigt börjag tankar om att om filmen 2012 stämmer.. konstiga saker händer, och mycket har hänt på vår jord det senaste. Inte nog med att vi kommer att få en hurricane över oss; vi hade också en jordbävning här för ett par dagar sedan. Jag kände ingenting eftersom jag var i Idaho men Kurt var på kontoret och där skadade lampor och golv. Jordbävningen var i Washington och ända hit kunde man alltså känna den... Himla läskigt med dessa naturkatastrofer och naturfenomen!

Men nu ska jag sova. Även om klockan bara är 20.55. För jag är så trött att jag har grinat. Och imorgon kommer jag att behöva all energi som man kan ha för att hålla humöret uppe hela dagen och dagarna efter.

puss och kram Sverige och Tina i Norge.
-Mimmi

En solig dag i solen och en mörk kväll i mörkret

Det är så sjukt hur det kan gå så snabbt för solen att gå upp och ner. På morgonen vill man inte att solen ska gå upp för då vill man sova, och på kvällen vill man inte att solen ska gå ner för då vill man inte sova. Varför är det alltid så?! Det var himla underbart i Ayia Napa där det inte spelade någon roll när man sov och när man var vaken. Eller jo, man var tvungen att vara vaken ett antal timmar från ca 11pm- 3am. Då var det fest! Resten av tiden kunde man tillbringa sovande på stranden eller vaken vid en bar. Ja, det var väl ungefär så vi tillbringade tiden den veckan... Ja klass ES08D, det är faktistk sant.

Nu är hela klassen på olika ställen och det är så otroligt kul att läsa och höra om vad alla gör! Jag saknar att få höra det senaste skvallret under en tjejkväll med ett vinglas i handen. Skvaller är väl ändå nästan det största samtalsämnet tjejer pratar om. Det behöver inte vara elakt skvaller, men skvaller är det! Och jag älskar det!!

Idag vick jag ytterliggare ett paket på posten!!! Mmmmmm, alldeles för mycket godis för mitt eget bästa! Men jag sak snart dra igång med träningen och hälsovanorna igen och få tillbaka mina starka ben och mage! Snart! Men TACK MARIA, DU är underbar!!!! Jag blev så glad att när jag fick syn på den började jag skratta imin ensamhet. Den enda som hörde mig var hunden Maya men hon lovade att inte avslöja mitt pinsamma skratt över ett paket! hahah, jag blev superglav verkligen! Paket är det BÄSTA som finns!!!

puss och kram -Mimmi


Helg nummer 7

Lite piggare, inte mycket, men lite piggare än igår kväll. Jag ska visa er helgen och vi börjar med torsdags:

Hannah hade sin avslutning på summercampet och hon var så otroligt duktig när hon dansade till "Walking on sunshine". Och gud vad jag saknar att ha mina dansgupper varje söndag. Och vad jag saknar att dansa själv! Detta måste jag göra något åt! Måste börja dansa!!



I fredags var jag på ett poolparty med massa andra au pairer. Det var hemma hos Ellen, min Area Director.

 Linda med hennes otroligt goda chockladmousse!

 Mareike från Tyskland och Emelie från Sverige.

 Isabel från Sverige och Nathalie från Danmark.

Och här är ifrån igår när jag, Linda och Mareike traskade runt på gatorna i NYC!

 Empire State Building

 Jag vet inte om min klänning blåser eller nåt, men jag lovar; jag är INTE gravid så sprid nu inga dumma rykten om mig i de ryktvänliga små byarna i Sverige.



Och vi besökte The public library där Carrie skulle ha gift sig i första Sex And The City filmen!





Och igår kväll gick jag och Camila ut och åt middag! :)



-Mimmi

NYC

Just nu är jag trött efter en dag i NYC och en hel händelsefull vecka. Imorgon är jag förhoppningsvis piggare och orkar lägga ut bilder från helgen! Då ska jag berätta om mina härliga stunder här på Long Island och på Manhattan :)

natti natti

-Mimmi

ännu en kväll

Ännu en dag har gått och de går så snabbt att jag redan nu- snart två månader in i resan- blir rädd att allt kommer att gå så fort! Det är ju helt galet vad tiden kan gå fort! Alldeles föör fort!

Igår fick jag post. Underbart goood post var det bland annat! I brevlådan låg det ett paket sänt från Sverige från Lokes Väg!! I där låg det svenska tidningarm ett brev och svenskt godis! Underbart gott!! Tack så JÄTTEMYCKET Lina och Catrin för paketet!!! Gud vad glad jag blev!!!

Jag fick även ett brev från Sofie och det är helt galet att jag kan bli så glad när det anländer ett skrivet brev från en när och kär person. JAG ÄLSKAR POST!!!

Ikväll har det varit avslutning på Hannah's summercamp. Det var himla roligt att se och påminde mig om alla mina dans-showe jag har haft både med mig själv på scenen och när jag varit ledare. Alla grupper på campet uppträde med en egen låt med massa dans dans dans. Superbra låtar och mycket glädje! Jättehärlig kväll! Hannah's grupp dansade till Walking on sunshine, och hur bra är inte den låten egentligen!!!????? Så grym att jag skulle kunna gifta mig med den! Fast det vore ju ganska konstigt.. att gifta sig med en låt. Men det finns säkert någon på hela planeten Tellus som har gjort det med, för det finns så mycket konstiga människor. Och jag är en av alla de konstiga människorna. Det är liksom lite skönt att kunna säga att man är en konstig människa för då slipper man att försöka vara så normal hela tiden. Då gör det ingenting om man klappar högst av alla i en publik, eller om man springer runt i mataffären, eller om man kör på fel sida vägen (fast det gör inte jag, för det skulle vara farligt!), eller om man grinar när man är trött, eller om man tycker om att samla på korkar från en speciell dryck, eller om man ställer klockan på 6.30 varje morgon för att man tror att man kommer att gå upp och gå ut och springa (men det händer ju förstås aldrig, men det är ju tanken som räknas, och jäg tänker faktiskt ganska ofta att jag tränar!), eller om man skriver om alla sina konstigheter på en blogg. Nu blev det sådär flummigt igen. Alldeles för flummigt.

Imorgon är det Friday- FRI DAG (för vissa kanske, men inte för mig) Jag jobbar på morgonen och ska också hämta hem Hannah från sista dagen på campet. Då ska vi nog åka till Westfield's mall i Bay Shore och fixa en fjäder eller liknande till Hannah att ha i håret. Imorgon kväll ska jag på mitt första AuPair-meeting. Denna gången kommer det att vara hemma hos min area director Ellen i Deer Park då det kommer att bli ett poolparty och smyckesförsäljning. Jag borde inte köpa något alls faktiskt för jag åker antagligen in till NYC på lördag och jag spenderade alldeles för mycket pengar på Victoria's Secret när jag var där igår, MEN jag har fortfarande inte spenderat de pengar jag fick av min kära moster Marie- Louise på min student. Och som det stod på en liten lapp bredvid pengarna : FÅR ENDAST ANVÄNDAS I NÖDSITUATIONER. TEX OM DU HITTAR NÅGOT ALLDELES ONÖDIGT ELLER OM DET BLIR RIKTIGT KRIS. KRAM GUDMOR!" Kanske att jag borde använda de pengarna och köpa en alldeles underbar ring som jag redan sett ut på internet. Borde inte, men kommer kanske. Det beror antagligen på vad jag är på för humör just då i stunden då jag står där med plånboken i handen och spanar in ringen. Borde inte, men kommer kanske.

Idag fyllde min underbara lillasyster MAJA 15 år!! GRATTIS JÄTTEMYCKET TILL HENNE! Jättetråkigt att jag inte är där och firar henne för jag var inte där förra året heller, då låg jag sjuk i Magaluf. Idag har jag inte varit sjuk och jag är inte i Magaluf heller. Och jag har faktikst sjungit för henne. Genom Skype! Hon fick även lite presenter förra veckan på posten och jag var ju tvungen att skicka med lite presenter till mamma och pappa också när jag ändå skickade iväg ett paket. En stor låda blev det och tid tog det på posten. Man måste beskriva allting som ligger i paketet och massa lappar ska fyllas i. Men ivägskickat blev det och familjen har fått deras saker. Dom blev glada! Och då blev jag glad!!

Nu borde jag gå och lägga mig så att chansen att gå upp 6.30 imorgon blir lite större. Och jag är rätt säker på att en dag så kommer jag faktiskt att gå upp tidigt och snöra på mig joggingskorna och gå ut och ta en springtur. Någon dag. Men inte idag.
God natt!

-Mimmi

En dag på gatan

Den 3:e februari i år fyllde jag 19. Eller som jag ville kalla det : 18+1. Jag blev så van vid att säga numret 18 att jag har fortsatt med det. När folk frågar hur gammal jag är har jag alldeles för många gånger svarat att jag är 18. Precis när jag säger det kommer jag på mig själv att jag har sagt fel. Då correctar jag mig och alla tror att jag ljuger. Som om jag är 16 eller nåt och låtsas vara äldre. Jag minns att när jag och Jessica var i London första gången skulle vi gå in på en club en kväll. De frågade efter leg och vi sa att vi hade glömt det. Då skulle vi försöka att säga vårat person nummer på engelska vilket inte gick så bra med alkohol i kroppen och virriga i huvudet. Men vi kom in. Som tur var. Jag kom att tänka på det för att då vi skulle säga vårat personnummer lade vi på några års ålder. Egentligen var vi väl 15-16 år men vi ljög och sa att vi var 18-19 år. Och precis så känns det nu varje gång jag glömmer att jag är 19. Och när jag försöker förklara mig blir allt bara knas.

Det jag egentligen ville och skulle skriva var inte historien om London eller min ålder, utan det var en annan historia. Den 3:e februari detta året fick jag ett jättefint armband av Johanna Johansson. Det var en metallbricka med gröna tyg-remmar att knyta ihop det med. Från märket Kaffe. Historien är egentligen inte heller om armbandet utan om en text. En text som stod skriven på en liten papperspåse som armbandet låg i.

"It is not how much you have, but how much you enjoy, that makes happiness".  Så löd texten. Och när jag hittade den i min lilla plåtask med smycken i här om dagen insåg jag hur mycket det stämmer.

Jag har blivit bortskämd här i USA med att ha pool utanför huset, aldrig behöva oroa sig över pengar till mat, nästan alltid ha tillgång till bil med gratis bensin, att gå ut och äta middag på restauranger ett par gånger i veckan och att inte behöva betala en enda räkning, varken telefon, internet, el eller hyra. Jag är otroligt tacksam för att jag har hamnat här i detta paradis men samtidigt blir man så bortskämd att man glömmer bort att glädjas åt alla småsaker.

En liten pojke som bor på gatan i Afrika blir glad så fort han hittar en liten brödskiva att äta. Det spelar ingen roll om den är gammal eller dålig. Det är mat och det får duga för den lilla pojken. Visst är jag glad över att alltid ha mat, men jag tar de sakerna för givet när jag kan gå i affären och köpa vilken mat jag vill utan att behöva spendera en krona. Det är lyx om man jämför med den lilla pojken i Afrika.

Vad jag ville säga med det här vet jag inte riktigt men jag är i alla fall otroligt tacksam för att jag har det så otroligt bra och det enda jag saknar är mina kära vänner och min familj hemma i Sverige. (Och i Spaninen.) Jag ska försöka att börja glödlas åt alla småsaker i livet för guuud vad mycket bättre man mår då!!

Ta hand om er och glädjs åt verdagens små händelser!
-Mimmi


hej hopp

Middag i lördags men söta vänner!




Idag var jag, Grandma, Hannah och Caleigh på teater och såg Sleeping Beauty. Här har vi hela gänget med häxa, prins, drotting, prinsessa och feér.


En söndag

Idag är det söndag och oftast kopplas dom ihop med tråkighet. I Sverige är de flesta butiker stängda och inte finns det något att göra. Men nu tillbringar jag inte mina söndagar i Sverige längre och här på Long Island är allt öppet jämt. Ändå finns det dagar som blir segare än andra. Och idag har det varit en ganska seg dag, men ändå väldigt skön. Ingen klocka som ringde imorse, inte heller någon Hannah som kom och väckte mig. När jag vaknade av mig själv behövde jag inte stressa för att åka någonstans utan gick ner och såg lite på tv. Efter en stund åkte jag och Kurt till ett bageri och köpte färskt bröd och sen till grandma och papa för att äta frukost tsm. Där var även Hannah. Tyvärr var Hannah sjuk imorse och låg i sängen och mådde dåligt. Dumma virus! Hannah blev som tur var bättre och bättre och vi såg på både Madagaskar 1 och 2. Sedan gick vi hem till oss och såg på Rio. Jag satte mig med massa scrapbooking och nu står snart middagen på bordet, lagad av Kurt. Jag gjorde salladen :P Första gången jag faktiskt kommer att äta mat lagad av honom, förutom hans pizzor som vi gjort några gånger. Det luktar i alla fall väldigt gott från köket så det kommer säkert att bli toppen! Grandma och papa kommer också över på middag.

jag har kommit på hur otroligt svårt det är att övergå från engelska till svenska. Om jag har pratat Svenska under dagen på skype eller nåt, eller skrivit mycket på svenska som tillexempel nu, blir det alltid att jag slänger in vissa engelska ord när jag pratar svenska och tvärtom. Det låter helknasigt! haha

Hej och tack för den här veckan. Imorgon börjar en ny.
-Mimmi

home-with-Hannah-day

Hannah didn't want to go to her summercamp today so she stayed home with me. We started to make lists of what we could do during this home-day. I have to say that we had some really good ideas!













It's been a really good day so far!! :)

-Mimmi

Adventure?!

Yeaaaaaah, Today it was suppose to be some adventure but God was apparently not on mine and Tinas' side this Wednesday. "My" car is kind of broken, taxi was kind of expensive, the weather was kind of too hot for a bikeride and we were kind of lacy for everything. BUT it turned out kind of good anyway!

Hannah called me from Grandma and asked if I wanted to come with them and buy shoes for her. Tina and I joined them and Hannah got six pair of good-looking shoes.

At 4.30 pm I had an appointment at a hairdresser in East Islip; Peter Alexandra and Tina and i were there just a couple of minuits after 4. The hairdresser sat me in her chair and started on my hair. Unfortunaly, and like I said; God was not on our side today, it took the hairdresser and two of her partners FOUR and a half hours to get what I wanted. Yeah, that was four and a half really long hours! If I've been at a mall or something, four and a half hours would probably have gone as fast as I can blink, but today these four and a half hours were four and a half really long hours.

After I gaved them my paycheck for one week it was time for a late dinner. We went to Applebee's and ate a really good (too good) meal. And a really good (too good here too) dessert. Oboy, Now I'm soooo full!

This was what the days adventure was looking like:

Dinner at Appelbee's with Tina and Juliana in a new look. Please Sweden, don't hate me because I'm not the "little blond" anymore... I can be blond when I'm coming home again and continue with the nights at Höga C where I used to be "the little blond girl!.







Good night!
-Mimmi

SOL

Idag har jag gjort scrapbooking. Och jag har verkligen saknat det! Mycket! Jag har också legat ute och solat och badat i poolen. Och träffat Tina. Och jag har... Ja, det var nog allt... Nej, jag har kört och hämtat Hannah till och från campet också. Fast det räknas inte riktigt för det gör jag varje dag.

Inatt sov jag bra också och när jag vaknade var Hannah redan vaken. Det var skönt att slippa vakna-striden en morgon. Jag tycker ändå, trots ett 10-tal strider varje dag att saker går bättre. Hannah tyr sig till mig mer och mer och jag älskar hennes kramar. Jag märker att hon gillar mina också! Ibland i alla fall. Nu ligger hon och sover och somnade redan ca 5.45 pm. Jag tror hon var helt utmattad efter många sena kvällar och mycket sol. hon kommer antagligen sova tills morgonen imorgon. Hon behöver nog det. Och för mig blir det lugnt.

Idag har det varit jättevarmt, och det är det nästan varje dag. Det är underbart men det bästa är nästan att det finns ac inne i huset, och överallt annars också. Utan det skulle jag nog dött! Att hoppa i poolen är ju underbart när man legat och stekt en stund, men att bara kliva innan för en dörr är lika härligt det! Detta har varit en skön dag och jag hoppas det blir fler som denna. Imorgon ska jag och tina dock försöka ge oss ut på äventyr. Jag tror i och för sig inte att det blir så mycket äventyr, men vi ska någonstans i alla fall. Vi ska inte ligga hemma och steka och bada i poolen hela dagen. Imorgon kommer nog att bli en bra dag det också!

Detta är mitt resultat av vad jag gjorde idag:



-Mimmi

barn, brödsmulor och bad

Barn gillar bröd. Av det blir det smulor. Mycket smulor. Personalen på The Beach Tree gillar nog inte barn. Och inte brödsmulor. Men deras jobb är att ta hand om kunderna på samma sätt som mitt jobb är att ta hand om Hannah. Jag skulle inte bli så glad om jag hade brödsmulor i en hög stor som en myrstack under köksbordet efter varje middag. Som tur, och skillnaden mellan mig och personalen på The Beach Tree är att jag har en talan. Ibland i alla fall. Jag kan alltid försöka på alla sätt och vis att få barnen att äta ÖVER bordet och INTE UNDER. Personalen på The Beach Tree kan bara stå och titta på när barnen ger dom fler och fler städtimmar. Och le måste dom göra också. Det måste inte jag. Inte alltid i alla fall. Jag har det allt rätt bra.

Efter massa bröd och brödsmulor blir det ofta bad. I poolen eller badkaret. Men rena måste barnen bli i alla fall. För även om tusen miljoner brödsmulor hamnar på golvet, hamnar alltid lika många i håret och innan för kläderna. Alltid. Bad är inte alltid lika kul som att äta bröd och leka med brödsmulorna. Men det måste bli av. Tyvärr. Det skulle ibland vara bra om man kunde gå in i ett rum och bli ren utan att behöva göra något alls och utan att behöva frysa och ta av sig kläderna. Och utan att det skulle kännas. Den apparaten ska jag uppfinna. Någongång. Kanske i mitt nästa liv. Jag borde bli uppfinnare då. Kanske har jag redan uppfunnit den. I ett tidigare liv på en annan planet. Kanske. Ingenting är omöjligt. Nej, nu flummar jag. Men dagen har varit flummig. Och nu är det slutet på dagen och nu är jag som flummigast. Typiskt att jag tar ut det här.

Framför mig står en GOD skål (eller skålen är ju inte god) med vindruvor. Dom är gröna och stora och goda.

Inatt hoppas jag på some sleep. Utan att vakna ur mardrömar. Utan att höra Maya skrika och grina. Bara sova liksom. Ska det vara så svårt?!

God natt people! Have a nice week!

-Mimmi

RSS 2.0