Söndag

Att vakna när man har sovit tillräckligt är underbart! Imorse var det inget eller ingen som väckte mig. Efter en stund snoozande kom Hannah in till mig och kröp ner bredvid mig under täcktet. Vi pradade om allt möjligt och sen började hon spela på sin ipod och jag grejjade med annat på min phone. Kl 10am kom Linda och John med bagels, frallor och crumbuns. En lugn frukost och sen började jag med typ 1000 saker samtidigt, som alltid. Tvätt, disk, städ, cooking. Nu är nästan allt gjort och jag väntar på att en familjemedlem ska logga in på Skype så att jag kan dela med mig av det nyaste.
I går vaknade jag av att Linda, min vän, ringde och ville hitta på något. Vi och Mareike träffades i Babylon och åt lunch (frukost för mig) på en mexikansk restaurang. Mmmmmmm, sååå gott!! Nachos, guacomole, sourcream, chicken, vitlöksräkor och annat mumsigt! Vi köpte en liten efterrätt på ett bageri och gick runt i den lilla staden och gick i affärer. Vi besökte också Kurts nya restaurang som öppnar där i Februari. Det såg jättefint ut! Massa rum i en baota byggnad. Dit hoppas jag på att få komma mycket. Asiatisk mat är ju awesome! Efter Babylon åte vi till Bay Shore mall där jag köpte ett par superfina svarta Steve Madden-klackar. Det var min förtidiga födelsedagspresent till mig själv. Det kan nog hända att jag köper något mer till mig själv också, som tröst för att jag fyller 20 på fredag och inte kan gå ut och fira det med familj och svenska vänner. Men jag klagar inte, jag har en familj här och tyska vänner, jag ville bara ha en bra anledning för att köpa dyra skor till mig själv.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag nog äta lite lunch :) ring mig på skypefamiljen!!!

Godmorgon och godnatt

I Sverige börjar nog människor gå upp nu efter en skön sömn. Själv har jag inte gått och lagt mig än. Är på väg. Tänderna är borstade och sminket ligger i något avlopp nånstans. The point is that jag ska gå och lägga mig nu. Snart. Tänkte bara att jag skulle uppdatera här lite först. Denna veckan började med att min kropp blev anfallen av ett par elaka virus. Dom satte sig med hammare i mitt huvud och bankade på skalet. Ibland kröp dom ut i armar och ben och vred och drog i mina muskler också. Dom tyckte också om att leka hoppa-i-sängen i mitt luftsystem så slutsatsen är att dom hatade mig. Måndag, Tisdag, Onsdag och Torsdag morgon spenderades liggande i min säng, eller när jag orkade, i soffan på nedervåningen. Jag glömde bort hur det kändes att le och skratta, och att gå och träna var otänkbart. Jag testade tre olika painkillers/medicin (kalla det vad du vill), men inget seemed to help. Som tur är har vi en himla härlig städerska som kommer några gånger i veckan och hon tog med sig något nytt och jag tror faktiskt att det var det som gjorde mig frisk. På Torsdagen hade jag energi till att åka till CVS och köpa nagellacksborttagningsmedel och glass. Glass gör en alltid bättre när man är sjuk. Linda kom över och vi smaskade i oss peanut butter cup ice cream. Yummi!!!
De få vakna timmar denna vecka har jag kollat på alldeles för många avsnitt av OTH. Det är så grymt bra att jag ibland blir arg. Jag undrar hur det skulle bli om någon gjorde en serie om min gymnasietid i Uddevalla. Den skulle ju inte bli helt ohändelserik iallafall. Problem, ovänskaper och olycklig kärlek finns väl i varenda High School vare sig man befinner sig i Uddevalla eller i North Carolina. Men gymnasietiden består ju inte bara av elendheter. Så många otroligt bra minner jag har alltså. Jag hade den bästaste klassen ever och trots stress, läxor och prov så hade jag faktiskt jävligt kul! (för det mesta iaf) Det är faktiskt så att även om jag minns dåliga perioder och minnen, så är dom bra minnena dubblet dubbelt så stora. Vilket jag är glad för. Jag saknar det helt enkelt. Allt!
Idag, den 27 jan 2012 har jag tillbringat sju månader här i the US. Fem till och sedan har jag ett års kalas. Då är det dags att börja om på nytt igen, eller att falla tillbaka till vardagen som var innan. Ibland (rätt ofta) bläddrar jag igenom min kalender (som mamma skickade hit btw), eller blickar över månaderna i telefonen. Det går så snabbt att bläddra fram fem månader. Hela februari och april är redan fullbokade. Då återstår TRE månader. Där ska det klämmas in ett smyckesparty, ansökningar till högskolor, Hannahs dans recital, eventuellt en weekend till Chicago med Linda och Mareike och förhoppningsvis massa dagar vid poolen. Ja, det blir nog fem bra månader. Jag håller tummarna för det iaf!
Nu är klockan kvart i tre och jag borde verkligen sova så att de små elaka virusen inte kommer tillbaka. Godmorgon Sverige, Godnatt USA.

Tack

I det här inlägget skullle jag vilja tacka så hemkt mycket för alla paket jag fått det senaste! Under en veckas tid har 4 paket från Sverige legat i min postlåda. I fredags fick jag ett paket från familjen. I det fanns julskum, en tidning och mammas hemagjorda knäck! Åt alldeles för mycket i helgen! I tisdags fick jag ett paket från kära Sandra Aronsson. Julskum, bilar och geisha, och en jättesöt nyckelring! Och idag fick jag TVÅ paket!! Ett från vardera moster. Från Camilla fick jag ansiktsmasker, "tränings-barer" och en Hälso tidning! Av Marie-Louise fick jag, (som jag egentlige borde öppnat på min födelsedag för det var min födelsedagspresent) ett jättefint halsband och en liten prydnadsängel. Ängeln heter nu Louise.

TACK allihopa!!! Ni förgyller min vardag! Ni är så snälla som tänker på mig här borta över havet och jag uppskattar det massa! Så tack igen och igen och igen!!!!




Ett glas c-vitaminer

Ett glas med apelsinjuice har jag hört ska vara tillräckligt med c-vitaminer för en dag. Men har också läst någonstans att juice bara innehåller massa socker. Fast "socker är ju bra" som pappa skulle sagt. "av socker får vi energi". Visst är det sant! Så nu har jag precis fått i mig ett glas med energi!


Jag är ensam hemma och tidigt imorse vaknade jag av att Maya (hunden) skällde. Hon höll på konstant i typ 40 minuter!! Jag var för rädd för att gå ner och kolla vad det var så jag låg kvar i sängen och lyssnade... Sen somnade jag och drömde att någon kom och rakade av allt hår på Maya! Det var hemskt. Drömmer så mycket konstiga saker nu för tiden! Men när jag vaknade några timmar senare gick jag ner och allt var som vanligt med hunden och med huset. Inga inbrottstjuvar var det iaf som besökte mig inatt.

Här kommer lite bilder från NYC i lördags:


Och här kommer lite bilder från gårdagen. Linda och jag åkte till Fire Island och gick till fyren som lyser in i mitt fönster varje kväll och natt. Vi gick alla trappsteg upp och hade en fantastisk utsikt över Fire Island. Vi kunde tillochmed se Empire State Building fast det var svårt att fånga det på bild.


 
Ha det braaaa :)



The city

Hejhej. Även idag har jag hamnat på Starbucks, fast på en annan ort. Idag var en perfekt dag för att åka in till city. Jag är ensam och kan göra precis vad jag vill. Började med en promenad till Grand Central Terminal som jag inte hade sett än. Men nu kan jag stryka det från min att-göra-att-se-lista. Nu är jag på väg till en affär där de bara säljer hjärtformade saker. Sedan ska jag åka downtown och äta indiskt. Andra saker jag har på dagens lista är att besöka South Street Seaport, som säkert är rätt dött just nu under vintern, men där finns iaf en fin byggnad med affärer :) sedan ska jag till en jättestor godisaffär och lite andra affärer. Jag hoppas på att hitta lite nya, mysiga ställen till att visa familjen i april!!
Nej, nu måste jag gå vidare. Tar med mig min vanilla-rooibos-te-kopp och går ut i kylan! Hejeej

Regnet öser ner

Ja, idag verkade det som att himlen sugt upp en hel sjö och dumpade det ner över Islip. Inte kul alls. Jag hamnade på Starbucks med en Vanilla Latte i handen och min ipad framför mig med Maja på skype. Men nu skulle hon gå och läsa en bok så jag sitter här i min ensamhet och fryser om händerna. Jag funderar på vad jag vill göra. Jag känner inte för att göra något alls. Inte ens att åka hem och kypa ner framför en film. Idag saknar jag min familj så att det gör ont. Jag ska nog sitta kvar här på Starbucks ett tag till och köpa något nytt att dricka... Och nu är det gjort. En iced tea lemonade finns nu på mitt bord framför mig. Men jo, jag saknar min familj oerhört mycket! För mycket! Även om jag vet att dom kommer hit snart så är det jobbigt. Men jag kan också berätta att jag antagligen åker till the city på lördag och har tänkt att gå runt och kolla på lite saker som familjen och jag kan göra när dom kommer hit. Jag har redan en lång lista där dom kan välja och vraka och plocka ur det bästa att se och göra och köpa! Det kommer att bli grymt!
Från en sak till en annan ska jag söka till någrs utbildningar till hösten. Jag vet vart jag vill, vart mitt mål är, men jag vet inte riktigt hur jag vill att vägen dit ska se ut. Så jag ska söka massa och hoppas på att kunna bestämma mig i juni någongång när man får beskeden om man kommit in eller inte. Just nu ser det ut som att kommer att läsa en kurs på distans så att jag kan befinna mig var som helst och plugga. Det känns som en bra idé just nu eftersom jag antagligen kommer att vilja vara överallt när jag kommer hem till Sverige! Min landningspunkt blir nog dock Högsäter, men efter några veckor där kommer jag att behöva nya äventyr. Det kommer att bli en stor omställning från att åka härifrån, precis som det var när jag åkte ifrån Sverige. Minns den första dagen så väl. Mamma, pappa och Maja körde mig till Landvetter och pappa sa i bilen att det är fortfarande inte försent att vända om. Haha
Men jag vände inte om och har inte gjort det än. Och jag tänker inte ge upp, hur trött jag än blir på saker och ting. Jag tänker fullfölja mitt år här och sedan åka hem och känna mig stolt över att jag klarade det. När vi kom till flygplatsen checkade jag in och sedan var det dags att säga hejdå. Jag kunde knappt kolla mamma i ögonen för hon började gråta. Kramar och pussar hej då och jag försökte att inte gråta och jag klarade det. Lite tårar i ögonen bara. Jag var så exalterad inför mitt äventyr och förstod nog inte riktigt att det skulle dröja så länge innan jag fick se dom igen, (förutom på skype förstås). Men det var en bra dag. Och efter den dagen har jag haft många bra dagar, men många mindre bra dagar också. Men det skulle jag säkert haft om jag var hemma i Sverige också. Och jag funderar ibland på vad jag skulle gjort om jag inte åkte hit, och jag har ingen aning! Det var nog ett bra beslut att åka hit. Och skulle jag inte gjort det, skulle jag aldrig fått uppleva allt som jag nu fått upplevt.
Nej, nu fryser jag häcken av mig. Nu åker jag hem från Starbucks, nu får det vara nog. Hejdå.

Denna hysteri

Jag förstår inte grejen med amerikansk fotboll. Egentligen förstår jag inte hysterin om någon sport. Ett lag vinner, ett lag förlorar. Började det inte med att man spelade för att det var kul för att ha något roligt att göra?! All hysteri asså... Det är ju galet! Själv har jag i princip suttit i samma fotölj i mer än fem timmar. Ätit en slice plain pizza och druckit några glas med pepsi. Har lyft på mig några gånger för att gå ut med en liten hundvalp som finns här på min befinnande plats. Och har gått på toa once också. Här i min fotölj har jag sovit men det har varit svårt dör once in a while blir det touchdown eller nåt annat bra och då stiger volymen högre än på våra släktkalas. Öl och kyckling vingar/klubbar förbrukas under sånna här matcher.
Mina ögon kliar av linserna som måste bytas imorgon och vattnas då och då så att det nog ser ut som att jag grinar. Nu är det dags att åka hem. Det är vad jag vill alltså. Matchen borde vara slut nu faktiskt. Efter tre seeeeega timmar har vit- och gulklädda grabbar sprungit runt efter den där förbaskade bollen. Att dommaren inte slänger in två bollar istället så att det inte blir en sån fight. Jaja, livet kunde vara värre.
Hejhej

bilder från resan!



Idag har jag köpt en klocka. Det behövde jag. Jag hittade en snygg vit för 13 dollar som typ är ingenting. Fick också en skypestund med mamma och släkten, trevligt trevligt! Nu ska jag snart hämta Hannah från skolbussen. Ut i den kalla luften igen. Det blir bara kallare och kallare. Jag vill ha vår och sommar! Här kommer iallafall bilden från värmen:


På flygplatsen i Puerto Rico.


På hotellet.






Vi besökte en gammal sugar mill.




Nyår på båten!

Det går inte att fånga all beauty på bild, men ortoligt vakert var det överallt!! Ska sno Kurts bilder. Han har en bättre kamera!


Blupp blupp

Jaha ja, då var jag här igen. Men inte med några bilder. Dom finns på min dator och den orkar jag inte starta. Förresten så är den död tror jag och då måste jag ta fram laddaren och guud vad det blig jobbigt. Imorgon kommer bilderna. Jag har redan nu planerat ett par timmar framför datorn till att ägna åt bloggen och skype med mamma. Kanske även någon mer?!
Det var iallafall skönt att komma hem från "semestern" (det var ju inte riktigt semester för mig). Vid midnatt var vi hemma i huset och förstås började jag packa upp och greja med allt. Tröttheten har inte kommit än, vilket är konstigt, men skönt! Igår morse gick jag på mitt favoritpass på gymmet, Turbo Kick. Det ärnågot jag måste försöka få till Sverige. Charlene Johnson startade passet som sprider sig över USAoch Canada. www.turbokick.com
Efter gymmet igår, och idag, har jag ägnat min lediga tid till att bocka av att-göra och att-köpa listor. Igår städade jag ur en garderob med gamla leksaker i. Hannah och jag rensade bort massa skit!! Idag gjorde jag mina naglar sm såg förskräckta ut och sedan spenderade jag massa timmar på köpcentrumer och köpte tre par byxor och underkläder. Har också handlat mat både ihår och idag, jag måste säga att jag har varit fruktansvärt effektiv! Och allt verkar få plats i mitt huvud. I morse drog jag upp typ 10 olika samtalsämnen på 5 minuter för Kurt. Han verkade virrig. Men allt sitter fint organiserat i min hjärna. Tyvärr tar väl kroppen skada av stressen istället för huvudet. När jag gjorde mina naglar idag (som faktiskt är avslappning för mig) fick jag massage när nagellacket torkade. Massören sa att jag var spänd iaxlarna och han började trycka ut mina knutar. Ajajaj!! Men efteråt kunde jag behålla axlarna på deras rätta plats och intr skjuta upp dom till öronen.
På tal om öron. Hannah tog hål i sina öron på St. thomas. Jättrfint blev det! Men efter atthon tagit ett ville hon nästan inte ta det andra för att det gjorde så ont. Men vi tvingade henne och hon är jättenöjd nu!
Sofie Hansson, på tal om ingenting så saknar jag dig!!

2012

Efter ev vecka utan internet fick jag äntligen tillgång till ett fungerande wi-fi! Men veckan har dock varit underbar!!
Först firades Jul förra söndagen. Vi öppnade paket under granen på morgonen och på eftermiddagen åt vi middag hos farmor och farfar. Jag fick massa fina presenter och är supernöjd med julen. Saknade dock familjen oerhört mycket! Första julen utan dom var tom.
På Annandagen åkte Kurt, Hannah, tre av Kurts kompisar och jag ner till St. Thomas, The Virgin Islands. Vi sov första natten på ett jättefint hotell och Hannah och jag hoppade i poolen så fort vi kom fram. Dagen efter spenderades massa timmar i poolen och på solstolen. Underbart!!! På kvällen flyttade vi oss till Hannah B-båten som mötte oss på ön. Därefter har veckan erbjudit mycket. Vi har åkt runt till olika öar och snorklat, solat, ätit och haft det så otroligt superbra! Vädret har varit bra hela resan och jag har blivit brun!! Jag kan inte lägga ut bilder nu men dom får ni se när jag kommer hem, vilket är imorgon. Ja, imorgon flyger vi hem igen. Det ska faktiskt bli skönt. Komma tillbaka till gymmet, göra en väldigt behövlig manikyr, träffa mina vänner och skypa med min familj!!
Nu blir det snart middag här på båten vilket jag inte har behövt hjälpa till med alls. Kocken har fixat alla måltider hela veckan! Detta har varit semester. Nu är vi tillbaka på St. Thomas och när vi var på väg hit satt jag på båtens topp och kollade ut över havet, bort mot horisonten i solnedgången. Vilken otroligt härlig känsla det var. Jag lyssnade på New Soul av Yael Naim, vilken är syster lisas och min låt. Omringad av grönbetäckta berg och hav var underbart. Jag kunde inte göra annat än le.
När vi på onsdagen kom till St. John var det som att komma till en plats som jag alltid drömt om. En strand med några få tysta kroppar och havet in front of me. I tystnaden kunde jag andas in en varm, lugn luft i en härlig breeze. Vart vi än har åkt denna veckan har det känts som att vi kommit till ett vykort. (vilka jag inte har skickat än btw, har inte hittat frimärken. Ska köpa dom imorgon och få iväg dom.)
Okej, då får väl jag säja hej då för stunden. Jag har massa känslor att få ur mig men får spara dom tills ni får se bilderna (och då är väl känslorna borta förstås, menmen...)
Gott Nytt År på er allihopa!

RSS 2.0